כיכר השבת

כל מה שחשוב לדעת

מקפידים לאכול חמץ שיוצר לאחר הפסח? זה הקוד השנה

חג הפסח כבר מאחורינו, ואתם רוצים למלא את הבית, שוב, במוצרי החמץ החביבים, אך אם אתם מקפידים לרכוש חמץ - רק כזה שיוצר לאחר הפסח, תשימו לב לקודים הישנים שיגלו לכם מתי יוצר החמץ | כל מה שאתם צריכים לדעת (חדשות, בארץ)

| 17 | כיכר השבת |
מכינים לחמים | ארכיון
מכינים לחמים | ארכיון (אביר סולטן, פלאש 90)

לאחר שבועות ארוכים של הכנה, חג הפסח כבר מאחורינו. אמנם, כולנו ערכנו מכירת חמץ לגוי - אלפים דרך המכירה של "כיכר השבת" - אך ישנם המקפידים שלא לאכול חמץ שנמכר לגוי ונמנעים מצריכת חמץ שעבר עליו הפסח, מחשש שמא לא נמכר כראוי או שסבורים כי לא מהני מכירת חמץ בחמץ ודאי, כדעת הגר"א והחזו"א.

חלק מהמחמירים מסתפקים בחמץ ש"נאפה לאחר הפסח", כאשר המשמעות הינה שהקמח ויתר מרכיבי המוצר נמכרו לגוי - אך המוצר עצמו יוצר לאחר הפסח, ויש המהדרים ומקפידים לצורך חמץ שעשוי מקמח ש"נטחן לאחר הפסח".

כיצד נוכל לדעת מתי באמת הכינו את החמץ?

האפשרות הפשוטה והאמינה ביותר היא תאריך הייצור המוטבע על כל מוצר. בחלק מהמוצרים תאריך הייצור מופיע בצורה ברורה עם התאריך המלא בו ייצרו את המוצר, ושנה זו מדובר על 13/04/2023, שזה היום הראשון שלאחר חג הפסח.

אך ישנם מוצרים שבהם תאריך היצור נכתב בצורת "קוד יצור", המכיל בתוכו מספרים שונים המשמשים את המפעל לצרכי מעקב ובקרה.

השיטה המקובלת היא למספר את כל הימים שבין ה-1 בינואר ל-31 בדצמבר, כשכל יום מקבל מספר עוקב, וכך הוא מצוין בקוד היצור בתוספת השנה.

היום הראשון שאחרי פסח תשפ"ג הוא יום חמישי, 13 באפריל 2023, הוא היום ה-103 מתחילת השנה הלועזית. אם כך, קוד היצור שלו אמור לכלול את הספרות 23-103– כלומר היום ה-103 בשנת 2023, ואם המוצר יוצר כבר אמש, מיד לאחר צאת החג, אז המספר שיופיע על המוצר הוא 23-102.

לעיתים הקוד כולל רק את הספרה האחרונה של השנה, כלומר "3103", כשה-3 הראשון מסמל את 2023.

לתשומת לב: ישנם מוצרים שהקוד מסמן את תאריך אריזת המוצר ולא תאריך הייצור ויש לשים לב לכך. בנוסף, מוצרים שיוצרו לפני הפסח עלולים להופיע על המדפים בהמשך הקיץ.

תוכן שאסור לפספס
17 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
שטויות במיץ. מותר לאכול חמץ שנמכר לגוי. וכל מי שהחליט להחמיר יחמיר אבל זה לא מה שבאמת יביא את המשיח והגאולה.
יש אנשים שמחמירים אז למה שטויות במיץ
יש מקומות שלא מכרו חמץ. תחפש תמצא.
לא הבנתם הגר"א והחזו"א לא מספק את דעתך תרוצה לאכול תאכל מי שרוצה להחמיר או מי שסובר כדעת הגר"א והחזו"א לא יאכל אבל כבודו ודומיו החליטו לפסוק הלכה נחרצת
אה פשוט כי אתה אלוקים ואתה המחליט
לא כל מה שעושים זה כדי להביא את הגאולה, אנו עושים לכבוד ה'! וחוץ מזה, לא הייתי קורא לך צדיק המסיכות אלא רשע המסיכות, אתה לא מתבייש לכתוב שטויות במיץ על גדולי עולם???
אז הרב הגאון הגולש באינטרנט קבע, וכל גדולי עולם שהקפידו לא למכור חמץ גמור ולא לצרוך אותו אם נמכר - בטלים ומבוטלים. רצתי לנהוג כפסקיו! (לא באמת).
פשוט התגובה שלך תביא אותו מיד, הא?
5
מותר לכתחילה לאכול חמץ גמור שנמכר במכירת חמץ כדין. הבעיה היחידה זה במקומות שלא עשו מכירה או שיש ספק
4
כל החמץ במחסנים יגיע לסופרים בעוד חודש(חמץ שנמכר לגוי כדין)וכך יוצא שגם המחמירים בחמץ שנאפה לאחר הפסח יקנו איכשהו חמץ מכור שנאפה לפני הפסח...יאכלו ענווים וישבעו..הכל עפ'י ההלכה.

הצגת כל התגובות

3
קמח הוא לא חמץ! ואפילו לא צריך למכור אותו
ע״פ מומחי כשרות והמעורים בתעשיית המזון כיום, כיום קמח כן חשש חמץ, כלומר לא נחשב חמץ גמור (מי שנוהג לא למכור חמץ גמור, יכול להשאירו בבית), אך צריך למכור. הטחינה לא נעשית בצורה יבשה כמו פעם וכד׳.
2
זה דווקא מאוד חשוב, כאדם שעובד באיזורים חילוניים וקונה מחנויות שכנראה מכרו חמץ בפסח - אנחנו מחפשים מוצרים כשרים לפסח עד שמגיעים מוצרים שיוצרו אחרי פסח, ובמקרה הזה זו ההלכה ולא חומרה!
אין אזורים חילוניים...כולם יהודים,רובם שומרי כשרות קל וחומר פסח
אתה צודק, אבל חשוב להבהיר את הנקודה הזו, כי זה מטעה הרבה אנשים שחושבים שאסור לקנות מה שנמכר במכירת חמץ וזה נגד כל הפוסקים. אני בעצמי הייתי צריך לזרוק לפח גלידות שנקנו בסופר בהרצליה "סטופ מארקט" שלא עשה בכלל מכירת חמץ ופתוח בשבת.
1
כל שנה חוזרים על טעות , מה קשור יוצר לאחר הפסח? , מה שחשוב , זה לגבי הרכיבים , מתי הם נרכשו ,או יוצרו ,
כיוון שקמח זה לא חמץ גמור, מי שחושש ממכירת חמץ גמור - יכול לאכול מה שנעשה ממנו אחרי הפסח. מי שרוצה להחמיר יותר, אכן ממתין לטחינה לאחר הפסח. הערתך נכונה אולי לגבי מוצרים שכבר הרכיבים שלהם הם חמץ גמור (כמו גלידה עם שברי עוגיות, למשל), ואז באמת לא תועיל ההקפדה על כך.
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים