כיכר השבת

מפגש ראשון

יד לאחים בפרויקט חדש להורים שבנותיהם נקלעו לסבך עם בני מיעוטים

מטרות הפרויקט: להטמיע בקרב הורים את התחושה שאינם לבד, לטעת בהם ביטחון ותקווה ולהעניק להם כלים להכיל את המשבר שהתחולל במשפחתם ולצאת ממנו בבטחה ובסייעתא דשמיא • רשמים ממפגש ראשון (בארץ)

| מקודם |
הפרויקט החדש מתלווה להדרכת ההורים הפרטנית שקיימת בארגון זה שנים רבות
הפרויקט החדש מתלווה להדרכת ההורים הפרטנית שקיימת בארגון זה שנים רבות (צילום: יח"צ)

נדבך חשוב להצלת בנות ישראל שנקלעו לסבך יחסים עם בני מיעוטים נבנה השבוע, עם צאתו לדרך של פרויקט מיוחד שנועד להעניק להורי הבנות אורך רוח בהתמודדות הנוראה העומדת לפתחן ובצליחתו בדרך הקלה ביותר עד לסיומו הטוב בס"ד.

הפרויקט החדש מתלווה להדרכת ההורים הפרטנית שקיימת בארגון זה שנים רבות ומפגיש בין הורים לבנות שכאלו במטרה לתת להם את האפשרות ללמוד זה מניסיונו של זה, להבין שיש עוד משפחות שמתמודדות עם הבעיה וכן כדי לגרום להם לנסות לפתור יחד את הפלונטר.

גב' צופיה בן פזי, מדריכת הורים והאחראית על הפרויקט החדש, אומרת: "בעבר עשינו ערב ניסיוני שכזה, במטרה למשש את הדופק באשר לתועלתו ואחרי ההצלחה ההיא החלטנו למסד את העניין ולצאת לדרך. זו בשורה של ממש עבור ההורים שמתמודדים עם הסיטואציה. רובם אמנם מקבלים הדרכה פרטנית קבועה, אבל אחת ההתמודדויות העיקריות שלהן היא ההסתרה והבושה. הם חוששים שלא יבינו אותם ויש הרבה בדידות בהתמודדות הזו. הפרויקט בא לפתור את כל הבעיות האלו, לתת להם מענה ושייכות ולאפשר להקשיב ולחלוק ביחד".

אל הערב הגיעו הורים מכל תתי-המגזרים בציבור המסורתי, הדתי והחרדי, והוא נפתח בהרצאתו של הפסיכולוג החינוכי אליהו אקרמן. תחילה ערך עם ההורים סדנת פסיכודרמה במסגרתו הם התחלקו לזוגות ואמרו זה לזה את תחושותיהם. הוא ביקש מהם לשחרר לגמרי את כל קשת הרגשות ולומר בקול מה הם לא אומרים לבנותיהם או אף לעצמם.

לאחר המשחק שיתפו ההורים ברגשות שהעלו ובתחושות שהרגישו ואז השתתפו בתרגיל אחר במרכזו התבקש כל אחד מהם לדמיין שבתו נמצאת במקום, ולענות במקומה לטענות שעלו על התנהגותה.

אחרי ארוחת ערב מושקעת ושיחות בין ההורים שיצרו חיבורים וקשרים מעניינים, בחלקו השני של הערב הציג כל הורה איזה משפט שנאמר בסדנאות תפס אותם או איזה מילה שנאמרה מהדהדת בהם. ההורים נפתחו עוד יותר ושיתפו בהתמודדויות האישיות שלהם וברבדים הכי עמוקים.

בנקודה זו הונחו במרכז החדר קלפים עם תמונות שונות של השמיים, והמשתתפים התבקשו לבחור את תמונת השמיים שמעניקה להם כוח. "נקודת ההנחה של הבקשה הייתה שעבור כולם מדובר במסע", אומרת בן פזי. "עבור כולם מדובר בהתמודדות ארוכה המלווה בחוסר אונים גדול, ובנושא שאינו נמשך יום או יומיים אלא נגרר חודשים או אף שנים. הבחירה בתמונות נועדה להראות כל אחד לעצמו איזו תמונה מעניקה לו 'שמיים' – מה נותן לו כוח להחזיק את המסע".

לדבריה "האירוע היה מאוד יפה. כולם שיתפו. קיבלנו תגובות מהורים על כמה שזה הוסיף להם. גם עצם המפגש, וגם התכנים החשובים שלו".

שרי לאופר, מדריכת הורים ביד לאחים ושותפה בהכנת הערב המיוחד, מצביעה על תגובות נלהבות שהתקבלו מההורים. לדבריה "ראינו שהתהליכים המאוד משמעותיים שההורים עברו בהדרכה הפרטנית, באו לידי ביטוי. זו הייתה הצצה לפירות התהליך שההורים עוברים בהדרכה. מקום יותר מקבל. מקום יותר משלים. מקום יותר מוכן לתהליך ומשחרר שליטה. אנו בטוחים כי בזכות הכוחות שקיבלו ההורים בערב הזה, בנותיהן היקרות יחזרו לעם ישראל".

לאופר גם מתגאה בתגובות החמות שהתקבלו מההורים. כך למשל כתבה אחת האימהות: "מודה לך שלחצת עליי להגיע. מאוד עודד ועוזר להבין שאתה לא לבד, שאנחנו נוהגים בצורה טובה כלפי הבת. חיזק אותי מאוד לשמוע את המשפחות ולהרגיש שאנחנו באותו מקום של צער כאב וחוסר אונים, עם המון ציפייה לראות אותה עומדת מתחת לחופה יהודית. בעז"ה נעשה ונצליח והשם ברחמיו עלינו ישפיע לטובה ולברכה".

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים