כיכר השבת

הצעת חוק: חופש בבחירות המקומיות

מכה למפלגות החרדיות: ועדת שרים לענייני חקיקה אישרה כי יום הבחירות לרשויות המקומיות יהיה יום חופשי - דבר שיגדיל באופן ישיר את אחוזי ההצבעה החילוניים (חרדים)

| 4 | כיכר השבת |
אחוזי ההצבעה יגדלו לטובת החילונים?
אחוזי ההצבעה יגדלו לטובת החילונים? (צילום: פלאש 90)

מכה למגזר החרדי: עד הבחירות האחרונות הציבור החרדי הרוויח בכך שיום הבחירות לרשויות המקומיות הוא יום עבודה רגיל ובכך הציבור החילוני היה נשאר בבתים. המרווחים הישירים מכך היו כמובן המפלגות החרדיות.

אך הבוקר (ראשון) אשרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת החוק של שר הפנים גדעון סער כי יום הבחירות לרשויות המקומיות יהפוך ליום שבתון בדיוק כמו יום הבחירות לכנסת.

במהלך השנים האחרונות כאשר שר הפנים היה ח"כ אלי ישי (ש"ס) הוא סרב לקדם חוק מסוג זה.

סער עצמו התייחס הבוקר לאישור ועדת השרים לענייני חקיקה ואמר: "אני מאמין שהבחירות לרשויות המקומיות אינן חשובות פחות מהבחירות לכנסת, לכן נכון להקל על אזרחי ישראל לממש את זכותם הדמוקרטית גם בהן".

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
יקבלו יום חופש לקבוע עתידם. ואתם לא עובדים באוהלה של תורה? כ"כ קל לעזוב את בית המדרש, כנראה הרבה יותר ממקום עבודה. תמיד יהיו תרומות, ביטוח לאומי, שיכסו את החובות.
נעמה
1
מה שהכתבה אומרת הוא זה: החרדים אינם עובדים לפרנסתם, ולכן עתותם בידם ללכת ולהצביע בבחירות המוניציפאליות. ביטול התורה שיש בהצבעה הוא רציני: יש לנסוע למקום המגורים, עמידה בתור, וכו׳. אך ההצבעה היא חיונית עבורם משום שמכאן - מתוצאות הבחירות - עיקר פרנסתם. הם יצביעו, ואם אפשר גם פעמים ושלוש. גם החילונים
אחד העם
אולי גם יעניין אותך
חדשות חרדים