פרשת משמרות הצניעות בבית עילית: לאחר מספר שעות של חקירה, שוחרר מאיר רובינשטיין ראש עיריית ביתר עילית לביתו. במשטרה מבהירים: החקירה תימשך בימים הקרובים.
מהמשטרה נמסר, כי הסעיפים בגינם נחקר ראש העיר מאיר רובינשטין הם: שיבוש הליכי חקירה, מרמה והפרת אמונים חקירתו של ראש העיר צפויה להימשך בימים הקרובים.
שני העצורים החשודים בפרשה יובאו מחר בבוקר לדיום בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בראשון לציון. במשטרה אומרים שהשניים חשודים כי ניהלו "משמרות צניעות" בעיר ביתר עילית, ברחובות העיר ואף באוטובוסים.
במשטרה מציינים כי לחשודים מיוחסות עבירות של תקיפה וחבלה בנסיבות מחמירות, חטיפה וכליאת שווא כלפי אזרחים, ברובם נערים ונערות, שהפרו לפי תפיסתם את הצביון הדתי של העיר באופן התנהלותם.
גורמים המעורים בפרטי הפרשה אומרים כי החקירה קשורה ככל הנראה לפעילותו של מרכז העוסק בטיפול בנושרים מטעם העירייה, המנוהל על-ידי ניסים חדד, שבעבר פורסמו מספר תחקירים בכלי התקשורת כי פועל נגד הנוער בדרכים אלימות.
בעיריית ביתר עילית גיבו הבוקר את חדד וטענו כי מדובר באשמת שווא וכי העסקנים בעיר פועלים רק בדרכי נועם ובמאור פנים. לדבריהם, "עיריית ביתר עילית מפעילה באמצעות אגף הרווחה בשיתוף עמותות שונות תוכניות רבות ומגוונות לטיפול בנוער הנושר כשמרבית הנערים/ות משתפים פעולה וזו לדעת אנשי המקצוע דרך הטיפול הטובה ביותר בנוער כזה במטרה 'להאהיב שם שמיים'.
"לצערנו", אומרים בעיריה, "לא כל הנוער הזה משתף פעולה וחלקו מעורב לעיתים רחוקות בתקריות".
"במסגרת הדיונים התקופתיים עם מפקדי המשטרה אנו מקיימים דיונים גם בנושא בכדי למצוא את הדרך הנאותה להגברת האכיפה נגד אותם נערים שלא משתפים פעולה על דרך החיוב", אומרים בעירייה, "ההוראה לכל פעילי הנוער ועובדי העירייה היא חד משמעית; איש אינו מעל לחוק וכל הפעילות חייבת להיעשות אך ורק במסגרת החוק".
"עיריית ביתר עילית והעומד בראשה גאים על העובדה כי אין, ובעזרת השם גם לא תהיה, כל פרובוקציה או עימות מילולי, ובוודאי ובוודאי לא פיזי, בתחבורה הציבורית. הכול נעשה בדרכי נועם ובהבנה מלאה", אומרים שם.
"לגופו של אדם", מסבירים בעירייה, "ניסים חדד היה עובד עירייה ובמסגרת בתפקידו כ'פעיל שכונתי בתחום הנוער' עשה את עבודתו ביעילות רבה והיה מסור בלב ונפש לנוער ולא אחת היה מארח אותם בביתו, בימי חול שבתות וחגים, בני נוער שלצערנו, הוריהם סילקו אותם מבתיהם. לא אחת הוא חתם ערבות לשחררם ממעצר, העיד לטובתם בבתי המשפט וסייע להם בכל דרך אפשרית. חדד אף ערך מפגשים בין הנערים לנציג גדוד 'נצח ישראל' כשבסיומו גויסו חלקם לגדוד. כך גם הצליח, כדרכו, במזג נעים ובאווירה חברית, להסדיר לעשרות נערים מסגרות לימוד ותעסוקה".
"לצערנו", אומרים בעיריה, "מספר נערים קטן מפר לעיתים את הסדר הציבורי בעיר ולא אחת הותקפו תושבים ובהם נשים וילדים על ידם. תלונות השווא שהוגשו נגד חדד הן עורבא פרח, ונועדו להסיט את תשומת הלב הציבורית והמשטרתית ממעשיהם".
"יתירה מזאת", הם מדגישים, "חדד עצמו הותקף, לא אחת על-ידי אותו מיעוט קטן של צעירים. דלת ביתו הוצתה, נוקבו צמיגי מכוניתו ומשפחתו הותקפה קשות. חדד מעולם לא הגיש תלונה במשטרה נגד אותם נערים עבריינים וזאת כדי שחלילה לא יירשם להם רישום פלילי ועלול לגרום להם נזק בשיקומם שהוא כל כך חפץ".
"עובדי העירייה ותושבי העיר גיבו את עבודתו בגאון ובעוז. עשרות מכתבי תודה זרמו לעירייה על עבודתו הנאמנה, מהורים, תושבים, שכנים וארגונים שונים והם מעידים, כאלף עדים, על תרומתו הרבה לנוער", נמסר מעיריית ביתר עילית.
הצגת כל התגובות