כיכר השבת

לכבוד שבת

ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום

הסוד במתכון הזה? רוטב מופלא שאפילו הילד הבררן והמפונק שלנו אהב וביקש שנכין שוב. מה עוד יש בו? עור פריך וזהוב ומתיקות מאוזנת ולא מופרזת. בקיצור, התכוננו לקבל ציון גבוה על כישורי הבישול שלכם (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום
ירכי עוף פריכים בשום וסוכר חום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 8 ירכי עוף
  • מלח ופלפל שחור גרוס - לפי הטעם
  • 3 כפות מרגרינה בטעם חמאה, מחולקות
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כפית אורגנו
  • 1/4 כפית טימין
  • 1/4 כפית בזיליקום מיובש

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות.

2. מתבלים את ירכי העוף במלח ופלפל.

3. ממיסים 2 כפות מהמרגרינה במחבת גדולה המותרת לשימוש בתנור, על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את העוף, כשהעור כלפי מטה וצורבים עד להשחמה, 2-3 דקות לכל צד. מעבירים את העוף לצלחת.

4. ממיסים את כף המרגרינה הנותרת במחבת, תוך ערבוב, כדי לשחרר את כל החלקים השחומים בתחתית. מוסיפים את השום; מבשלים ומערבבים כ-30 שניות. מערבבים את הסוכר, הדבש, האורגנו, הטימין והבזיליקום עד לקבלת תערובת אחידה. מכבים את האש ומחזירים את העוף למחבת, כשהעור כלפי מטה.

5. צולים בתנור עד שהעוף כבר לא ורוד, 25-40 דקות.

6. מטפטפים את הרוטב מהמחבת על ירכי העוף בעת ההגשה.

6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
בשר זה טעים רצח
אלון פרלין
5
הםםםם טעיםםםםם
אוכל בתאבון
4
למה מרגרינה וסוכר .??? להרוס את הבריאות
אני

הצגת כל התגובות

3
הנה רעיון בריא יותר וטעים אליפות... לקחת את ירכי העוף ולצפות אותם בחרוסת שנותרה מליל הסדר (אם היא סמיכה מדי דללו במעט מים רתוחים פושרים טגנו המון בצל וחתכו ירקות אהובים את כל הטוב הזה הכניסו לתנור משך כשעה עם נייר כסף אחר כך פתחו את הנייר פזרו מעל אגוזים קצוצים והמשיכו עד להשחמה חיצונית יוצא מעדן.
שלי
2
מרגרינה????? רמה נמוכה
חני
1
באמת למה מרגרינה וסוכר? יש סילן ושמן זית.
נ.
עוף