כיכר השבת

מה נאכל היום?

משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין

המילה "קונפי" מלחיצה אתכם? נשימות עמוקות, חברים. ראשית, נסביר, הקונפי הוא מזון שבושל במשך זמן רב, לרוב בשמן, בחום נמוך, שיוצר טעם עשיר אך נימוח. והמתכון הזה מוכיח כמה הטכניקה של הכנת קונפי שום פשוטה לביצוע בבית - אפילו למתחילים. הוא יכול לשמש כתבלין, אז אנו תמיד שומרים צנצנת ממנו במקרר ומקצרים תהליכים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין
משגע: עוף בקונפי שום עם לימון וטימין (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 20 שיני שום, קלופות
  • 1 לימון, פרוס דק מאוד וללא גרעינים
  • 5 ענפי טימין
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1 עוף שלם, חתוך ל-8, עם עור ועצמות
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפיות דבש

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. מאחדים את השום, הלימון והתימין בתבנית אפייה הגדולה מספיק כדי להכיל גם את העוף. יוצקים פנימה את שמן הזית ואופים, ללא כיסוי, עד שהשום מתרכך, 30-35 דקות. מצננים מעט במשך 10 דקות. מגביהים את טמפרטורת התנור ל-190 מעלות.

3. מתבלים בנדיבות את העוף במלח ופלפל. בעזרת הידיים מורחים את החומץ והדבש על העוף.

4. מעבירים בעזרת כף עץ את תערובת השום לדפנות התבנית. מוסיפים את העוף למרכז ומצפים בתערובת השום.

5. מכסים בנייר אלומיניום. אופים 40 דקות. חושפים את העוף ואופים עד שמוכן, 15-20 דקות נוספות. מקשטים בטימין ומגישים.

הערה: את קונפי השום עם הלימון והטימין ניתן להכין, לצנן ולשמור בצנצנת זכוכית עם מכסה הדוק, עד שבועיים במקרר. לפני השימוש, מביאים את הקונפי לטמפרטורת החדר. ניתן להרכיב את העוף, להשרות במרינדה ולשמור במקרר עד 24 שעות. מביאים לטמפרטורת החדר טרם הבישול.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף