לעוף:
- 900 גרם חזה עוף, חתוך לנתחים
- 1 כוס מלח - לבריינינג
- 1/2 כוס סוכר
- 4 כוסות מים
- 1/2 1 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פפריקה חריפה או פלפל קאיין
- 1 כף אבקת שום
- 1 כף אבקת בצל
- 3 כוסות שמן קנולה
להרכבת הסלט:
- 10 עלי חסה, חתוכים לרצועות דקות
- 2 גזרים, מקולפים ופרוסים לרצועות דקות וארוכות (בעזרת מקלף)
- 2 מלפפונים, פרוסים אלכסונית
- 2 ענפי בצל ירוק, קצוצים
- חופן נדיב של שמיר קצוץ
- 1 לימון, חצוי
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 שיני שום, מגורדות
- 1 כף שמן זית
- 4 כפות מיונז
- 2 כפות חרדל דיז'ון
אופן ההכנה:
הכנת העוף:
1. השלב הראשון הוא הבריינינג - שלב שמעניק לעוף את המרקם הנהדר שלו: בקערה גדולה, מערבבים יחד כוס מלח, 1/2 כוס סוכר ו-4 כוסות מים. מוסיפים לקערה את נתחי העוף ומניחים בצד להשרייה במשך שעתיים. לאחר מכן, מסננים את העופות, שוטפים אותם ומייבשים בעזרת נייר סופג.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, מלח ופלפל שחור, הפפריקה, אבקת הבצל ואבקת השום. מוסיפים את נתחי העוף ומצפים אותם היטב מכל צד.
3. במחבת גדולה, מחממים את השמן וכשהוא חם, מטגנים בו את נתחי העוף עד שהם זהובים ופריכים משני הצדדים. מוציאים את העופות המוכנים לרשת המונחת על גבי קערה או תבנית, כדי שהשמן יתנקז מהם החוצה.
הרכבת הסלט:
4. בקערת הגשה גדולה, מערבבים יחד את החסה, הגזר, המלפפונים, הבצל הירוק והשמיר.
5. פורסים את העופות לרצועות אלכסוניות ומוסיפים אותן לסלט.
6. בקערה קטנה, מערבבים את השום המגורד עם המיונז, שמן הזית, החרדל וכמות הגונה של מיץ לימון. מתבלים את הסלט במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את הרוטב, מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!