כיכר השבת

לסעודה מפסקת: קרעפלאך במילוי כבד עוף

השפית מורן פינטו עם מתכון לקרעפלאך מסורתיים - כיסוני בצק טעימים במילוי כבד שמגישים בתוך מרק עוף צח. את הקרעפלאך נוהגים לאכול בשלושה ימים: בערב יום הכיפורים, בהושענא רבה ובפורים. המשותף לימים אלו הוא שמדובר בימים חגיגיים, אך אינם נחשבים כיום טוב של ממש. לכן אוכלים בהם קרעפלאך, שהוא בעצם בשר - לרגל החגיגיות שמכוסה, כי זה לא לגמרי חג (מתכונים, אוכל)

| 11 | כיכר השבת |
קרעפלאך במילוי כבד עוף עם מרק צח
קרעפלאך במילוי כבד עוף עם מרק צח (צילום: חיה כהן)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לבצק:

  • 2 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כוס מים רותחים
  • 2 כפות שמן
  • קמצוץ מלח

למילוי:

  • 400 גרם כבד צלוי, קצוץ דק
  • 2 בצלים לבנים, קצוצים דק
  • 4 כפות שמן
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מתחילים מהכנת המילוי כי הבצק לא צריך לנוח: במחבת, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הכבד, מתבלים ומערבבים הכל יחד תוך כדי טיגון. מסירים מהאש ומניחים בצד לצינון.

2. בקערה גדולה, מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים ביד לבצק אחיד.

3. מקמחים משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעלה גדול. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ, מניחים במרכז כל עיגול ממילוי העוף, סוגרים לחצי עיגול, מהדקים את השוליים ומחברים את שני הקצוות לקבלת צורה עגולה.

4. מרתיחים סיר גדול מלא מים עם מעט מלח, מוסיפים את הקרעפלאך ומבשלים אותם עד שהם צפים. מוציאים לצלחת ומגישים אותם בתוך מרק עוף צח.

טיפ: ניתן לטגן את הקרעפלאך ולא לבשל אותם במים ואז להכניס אותם למרק המוכן, כך יתקבלו כיסונים פריכים יותר.

(חיה כהן)
תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
9
נכנסתי להגיב במיוחד כדי להגיד תודה! את המילוי אנחנו מכינים מבשר טחון ובצל מטוגן, אבל הבצק כפי שהובא כאן היה כ"כ נח לעבודה ופשוט להכנה. תודה רבה!
יעל
8
הסיבה לאכילת קרעפלאך בימים אלו היא לא מה שרשמתם
אחת
רמז ל- ישוב ירחמינו "יכבוש (יכסה/יטמין) עוונותינו",
שתיים
7
סבתא שלי אמרה כי מכיון שקוצצים את הבשר לקרפלעך ומכים בו ישנם 3 חגים שבהם נהוג לאכלם: - בסעודה המפסקת של יום הכיפורים כי בחג זה מכים על חטא. - בהושענה רבא כי חובטים ערבות - בפורים כי מכים את עמלק
אליה

הצגת כל התגובות

6
תודה על המרשם. הבצק יצא דביק מידי, נראה לי שכדאי להפחית בכמות המים
ריקי
5
לא הבנתי איך הופכים אותו לעגול
נורית
4
יש לפעמים איסור לבשל כבד צלוי: מהרב עובדיה יוסף: ויש לדעת, שהרבה מן הכבדים הנמכרים בחנויות עברו עליהם כבר שלושה ימים, ואין לאכלם אלא כשהם צלויים, אבל לבשלם אחר הצלייה אסור, אלא אם מצויין בפירוש מתי הוא תאריך השחיטה של העוף שממנו יצא הכבד, ומאז יש למנות שלשה ימים.
דוד
ברור!!!!
יאיר
3
בצק, איך אפשר לעשות את הבצק אם המיים רותחים, זה ישרוף את היד.
חנה
2
מדהם
רוזי גורטלר טעם
1
אף פעםמלא הצליח לנו אז השנה פשוט לקחנו מלאווח ואיתו הכנו את הקרעפלאך! היינו סקרנים איך יצא - ויצא יותר טעים מתמיד וגםמחסך להכין בצק.
קרעפלאך מקורי
אולי גם יעניין אותך
עוף