כיכר השבת

מה אוכלים היום?

חזה עוף אפוי ברוטב בלסמי ועשבי תיבול

מי אמר שצריך לעבוד קשה כדי לארגן ארוחה משפחתית מזינה ומגוונת? מתכון לחזה עוף אפוי ברוטב בלסמי ועשבי תיבול שמתקתקים בקלות ובמהירות והכי טעים להגיש לצד ירקות מוקפצים (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
חזה עוף אפוי ברוטב בלסמי ועשבי תיבול
חזה עוף אפוי ברוטב בלסמי ועשבי תיבול (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4-6 נתחי חזה עוף
  • 1/3 כוס חומץ בלסמי
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית רוזמרין טרי או מיובש
  • 1 כפית אורגנו
  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 בצל קטן, קצוץ

אופן ההכנה:

1. מערבבים יחד את החומץ הבלסמי, החרדל, שמן הזית, הרוזמרין, האורגנו, הפטרוזיליה., הבצל, והשום.

2. יוצקים את התערובת לשקית זיפלוק, מוסיפים את נתחי העוף, סוגרים את השקית ומערבבים היטב מבחוץ לציפוי מלא של העופות במרינדה. מעבירים את השקית למקרר למשך שעה לפחות עד לילה שלם. אם אתם קצרים בזמן, גם 30 דקות יספיקו.

3. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומעבירים את תכולת השקית לתבנית אפייה. אופים במשך 20 דקות או עד שהעופות משחימים. ממתינים 10 דקות לפני שפורסים את העופות ומגישים לצד הרוטב שבתבנית.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
הכוונה לשקית קוקי לאפיה? לא מובן אם לשפוך את תכולת השקית לתבנית או לאפות עם השקית?
אני
עוף