חזה עוף ובטטות צלויים ברוטב לימוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 4 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל ביס או לרצועות שוות
- 4 נתחי חזה עוף במשקל 100 גרם כל אחד, ללא עור ועצמות
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס מיץ לימון
- 1/2 כפית מלח גס
- פלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית אפייה עם שוליים גבוהים. מניחים בתבנית את העופות והבטטות, מזלפים מעל את שמן הזית ומיץ הלימון, מתבלים במלח גס ופלפל שחור וצולים במשך 15-20 דקות, עד שהעופות רכים ועולים מיצים.
2. מוציאים את העופות מהתבנית לקרש חיתוך, מחזירים את התבנית עם הבטטות לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהן רכות לגמרי ומתחילות להשחים.
3. במקביל, חותכים סלט ירקות מרענן ומוסיפים לו את העופות והבטטות.