כיכר השבת

מה אוכלים היום?

תוספת ועיקרית בתבנית אחת: עוף ובטטות

10 דקות אתם מתעסקים עם העוף והבטטות ובזמן שהם מקבלים השחמה יפה בתנור, תעבדו על סלט רענן שתגישו לצידם. בונוס: תוכלו לארוז את המנה הזו לארוחת צהריים במשרד - ואף אחד לא יתלונן על ריח מאתגר. להפך (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
חזה עוף ובטטות צלויים ברוטב לימוני
חזה עוף ובטטות צלויים ברוטב לימוני (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 בטטות, קלופות וחתוכות לקוביות בגודל ביס או לרצועות שוות
  • 4 נתחי חזה עוף במשקל 100 גרם כל אחד, ללא עור ועצמות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1/2 כפית מלח גס
  • פלפל שחור טחון טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים קלות תבנית אפייה עם שוליים גבוהים. מניחים בתבנית את העופות והבטטות, מזלפים מעל את שמן הזית ומיץ הלימון, מתבלים במלח גס ופלפל שחור וצולים במשך 15-20 דקות, עד שהעופות רכים ועולים מיצים.

2. מוציאים את העופות מהתבנית לקרש חיתוך, מחזירים את התבנית עם הבטטות לתנור ואופים 10-15 דקות נוספות, עד שהן רכות לגמרי ומתחילות להשחים.

3. במקביל, חותכים סלט ירקות מרענן ומוסיפים לו את העופות והבטטות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עוף