רכיבים
- 1/2 ק"ג עוף או הודו טחון מופשר
- 4 גזרים או 1 בטטה גדולה
- 50 גרם פירורי לחם
- 1 בצל בינוני
- 1 ביצה
- 3 שיני שום
- 1 כף רסק עגבניות
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
אופן הכנת קציצות עוף עם ירקות:
טיפ: כדי שהקציצות לא יתפרקו בטיגון, משתמשים בפירורי לחם איכותיים.
• מבשלים את הגזרים או הבטטה בסיר מלא מים במשך 20 דקות, עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים).
• מרסקים היטב את הגזרים או הדלעת לפירה בעזרת מזלג או בלנדר, ומעבירים לקערה.
• מגרדים את הבצל בפומפייה, כותשים את השום ומוסיפים לקערה, יחד עם פירורי הלחם, הביצה ורסק העגבניות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה.
• יוצרים קציצות עגולות מהעיסה. כדאי להרטיב קלות את הידיים.
• מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, ומטגנים את הקציצות בשמן כשהוא חם מאוד, 2 דקות מכל צד.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!