כיכר השבת

קציצות עוף וירקות עסיסיות ורכות

מתכון להכנת קציצות עוף עם ירקות עסיסיות ורכות. מתכון בסיסי וקל להכנה. טיפ קטן: כדי שהקציצות לא יתפרקו בטיגון, משתמשים בפירורי לחם איכותיים (מתכונים, אוכל)

| 1 |
קציצות עוף עם ירקות
קציצות עוף עם ירקות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג עוף או הודו טחון מופשר
  • 4 גזרים או 1 בטטה גדולה
  • 50 גרם פירורי לחם
  • 1 בצל בינוני
  • 1 ביצה
  • 3 שיני שום
  • 1 כף רסק עגבניות
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

אופן הכנת קציצות עוף עם ירקות:

טיפ: כדי שהקציצות לא יתפרקו בטיגון, משתמשים בפירורי לחם איכותיים.

• מבשלים את הגזרים או הבטטה בסיר מלא מים במשך 20 דקות, עד לריכוך (נועצים מזלג ובודקים).

• מרסקים היטב את הגזרים או הדלעת לפירה בעזרת מזלג או בלנדר, ומעבירים לקערה.

• מגרדים את הבצל בפומפייה, כותשים את השום ומוסיפים לקערה, יחד עם פירורי הלחם, הביצה ורסק העגבניות. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב לעיסה אחידה.

• יוצרים קציצות עגולות מהעיסה. כדאי להרטיב קלות את הידיים.

• מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה, ומטגנים את הקציצות בשמן כשהוא חם מאוד, 2 דקות מכל צד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
לדעתי יותר קל ובריא להכניס את הקציצות הנל"לתוך רוטב חם ומעט רותח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
כוכבה
אולי גם יעניין אותך
עוף