כיכר השבת

עוגיות בניחוח של פעם

סוד העוגיות המגולגלות שכולם מבקשים את המתכון שלהן

אין כמו הריח שמתפשט במטבח כשעוגיות מגולגלות זהובות יוצאות מהתנור – בצק נימוח שנמס בפה, מילוי מתוק ועשיר של ממרח תמרים, קוקוס ואגוזים, וטעם שמשאיר טעם של עוד בכל ביס | העוגיות האלה הן הפינוק המושלם לקפה של אחר הצהריים, לנשנוש חגיגי עם המשפחה, או סתם כתירוץ להפעיל את התנור ולמלא את הבית בחום ואהבה | בואו לגלות את המתכון שיגרום לכולם לבקש את הסוד שלכם לעוגיות המושלמות! (אוכל ומתכונים)

| 11 | כיכר השבת |
מגולגלות הקסם – עוגיות תמרים וקוקוס למי שחייב מתוק מושלם
מגולגלות הקסם – עוגיות תמרים וקוקוס למי שחייב מתוק מושלם (צילום: כיכר אוכל)
מנות/יחידות6
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
פרווה

מצרכים לבצק

  • מיכל ריצ' (225 גר') 1 יחידות
  • נטורינה 400 גרם
  • ביצים 2 יחידות
  • קמח 6 כוס
  • שקית אבקת אפייה 1 יחידות

מצרכים למילוי

  • קפ' ממרח תמרים (450 גר') 1 יחידות
  • קוקוס טחון 200 גרם
  • אגוזים טחונים 200 גרם

מצרכים

  • אבקת סוכר- לפיזור אחרי אפייה 25 גרם

הוראות הכנה

  • המסו את הנטורינה במיקרוגל, שפכו למיקסר וערבבו עם שאר המצרכים, עד לקבלת בצק רך ונעים. קררו את הבצק במקרר למשך שעה.
  • חלקו את הבצק ל-6 חלקים שווים.
  • כל עלה, רדדו למלבן באורך של רוחב תבנית תנור גדולה.
  • מרחו בעזרת מרית את ממרח התמרים על העלה המרודד.
  • פזרו באופן אחיד קוקוס ואגוזים מעל ממרח התמרים.
  • קפלו את פינות הבצק למניעת בריחת המילוי.
  • גלגלו את העלה והניחו בתבנית.
  • סמנו על הפסים המגולגלים, קווים אלכסונים לחיתוך העוגיות.
  • אפו למשך כחצי שעה על חום בינוני (180 מעלות) עד לקבלת גוון זהוב.
  • הוציאו מהתנור ופזרו אבקת סוכר.
  • צננו מעט וחתכו על הקווים המסומנים.
  • בתאבון!

(הערה: כוס= 200 מ"ל)

מילוי הפסים (צילום: כיכר אוכל)
הפסים נאפים בתנור (צילום: ככר אוכל)
העוגיות לאחר חיתוך (צילום: כיכר אוכל)
העוגיות מאוחסנות בקופסא לאחר חיתוך (צילום: כיכר אוכל)
תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
עשיתי פצצה!!!!!!!! תודה רבה
א.ר.
7
המון קמח, מרגרינה? מזעזע, סתימת עורקים
סתימת עורקים
6
הרבה קמח
א.ש.

הצגת כל התגובות

5
יותר מדי מרגרינה ל6 כוסות קמח😏
עוקבת
4
סתם למה ריצ ונטורינה. יש מתכונים הרבה יותר בריאותיים ויוצא רך וטעים
איילה
תוכלי לרשום מתכונים מוצלחים כאלו? (בבקשה תרשמי באיזה כוס את משתמשת, כוס מדידה אוניברסלי, ח"פ קר וכו'), כמה גלילים זה יוצא, לאיזה עובי לרדד - לטובת מי שאף פעם לא עשתה את המתכון.) תודה
נעמי
תודה
נשמח למתכונים האלו
צודקת לגמרי למה כל השומן ועוד אחרי חנוכה
אורחת
3
נראה מתכון דוחה ריץ? מרגרינה? גועל
יעל
2
מחילה מתכון לא בריא ומוזררררר
מומו
1
באיזה חום לאפות?
מיכל
אולי גם יעניין אותך
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת