כיכר השבת

ליד הקפה

שכבות של אושר: עוגת מוס שוקולד וביסקוויטים

קראנו לזה "עוגה" כי הביסקוויטים משחקים כאן תפקיד, אבל מי שיגנוב את ההצגה הוא מוס השוקולד העשיר והטעים שמצפה אותם. אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת עוגת מוס שוקולד וביסקוויטים (מתכונים, אוכל)

| 25 | כיכר השבת |
עוגת מוס שוקולד וביסקוויטים
עוגת מוס שוקולד וביסקוויטים (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 1/2 כוס חלב
  • 5 כפות סוכר + 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות אבקת שוקו
  • 1 כפית אבקת קפה נמס (לא חובה)
  • 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 250 גרם ביסקוויטים

אופן ההכנה:

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

1. בסיר בינוני על אש נמוכה, ממיסים תוך כדי בחישה את השוקולד עם 1/2 כוס חלב, 5 כפות סוכר, אבקת השוקו ואבקת הקפה.

2. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת היטב. מוסיפים את החלמונים, בוחשים היטב ומעבירים את התערובת לקערה נקייה.

3. מוסיפים את הגבינה, בוחשים היטב ומעבירים את הקערה למקרר.

4. מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.

5. מוסיפים לתערובת השוקולד כף אחת מהקצפת, מערבבים מטריפה ידנית לבלילה אחידה ורק אז מוסיפים את שאר הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לקבלת מוס יציב.

6. יוצקים לקערה 1/2 כוס חלב, טובלים מחצית מהביסקוויטים בחלב ומסדרים אותם בתבנית מלבנית בגודל 30X20 ס"מ. יוצקים מעל מחצית ממוס השוקולד, מיישרים, מסדרים מעל המחצית הנותרת של הביסקוויטים, טבולים בחלב ומיישרים מעל את המחצית הנותרת של המוס. מפזרים על הכל שברי חטיף שוקולד או שוקולד מגורר ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות להתייצבות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
25 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
13
הכנתי לשבת. ויצא פיצץץץ!!!! הולכת להכין שוב ושוב..... אין על המתכונים של אוראל!!! קלים להכנה ועם הסרטונים עוד יותר קלים להכנה. ישר כח ותמשיך לעלות עוד מתכונים כאלה.
ענת
תודה רבה תמיד כייף לקרוא את התגובות שלכם
אוראל בראל
12
מתכון מוכר מכינים את זה קבוע זה טעים רצח!!!!
גיא
כן פשוט ממכר
אוראל בראל
11
נראה פשוט אלוף וטעים!!!!!!!
wow
תודה רבה
אוראל בראל

הצגת כל התגובות

10
ביצים חיות בתוך העוגה?? לא נשמע טוב בכלל
חני
ברוב המוסים יש ביצים חיות
אוראל בראל
9
מתכון פשוט ממכרררר!! ללקק את הידיים!!! פשוט מושלםםםם
שירציון
מסכים עם כל מילה אי אפשר להפסיק לאכול אותה
אוראל בראל
תודה אין עליכם
אוראל בראל
8
שלום לעוסקים במלאכה, אבקת שוקו, הכוונה לשוקולית, יש לי שוקולית לאפייה, אפשר ?? תודה על תשובה בעניין, מרים.
מרים
כן, הכוונה לשוקולית
אני
7
הכנתי את זה אתמול יצא ממש ממש טעים, כמו קסטה קנויה... אבל אני הפחתתי בכמות החמאה 100 גרם במקום 200 והוספתי עוד ביצה שמתי ביסקיוויט קסטה אחת למטה שהטבלתי אותו בשוקו מוכן ועוד אחד למעלה. פרסתי ויצא אליפות!!!!!!!!!!!!!!!
בר פינטו
רעיון מעולה
אוראל בראל
6
נראה טובב
ישלי ריר
5
את החלבוניןם לא צריך לבשל לפני? או שאין בעיה הלכתיתבריאותית? חוץ מזה תודה רבה!!
יעל
4
אפשר פרווה ???ייצא טעים ???
48T
ניראלי שזה פחות מתאים
אוראל בראל
3
שכבות של אושר ?????????????????? אולי שכבות של שומן וכולסטרול . תשמרו על הבריאות שלכם
מירי
וואו גילית את אמריקה!! מה חשבת? מי שרוצה מתכוני בריאות יש אתרים של אוכל בריא. אבל אי אפשר לקרוא להם שכבות של אושר...
מישהו
נכון מאוד
אוראל בראל
2
יואוווו אני מזה רעבה עכשיו ובא לי לאכול ת'מסך...... 😂😂😂 טוב הלכתי לאכול
ללא שם
חח בתאבון
אוראל בראל
1
איזו אופציה להכנה יש כדי שלא נשתמש בחלבונים טריים כפי שהם בקצפת אלא "מבושלים"?
ננ
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת