רכיבים
- 100 גרם שוקולד מריר
- 1/2 כוס חלב
- 5 כפות סוכר + 1/2 כוס סוכר
- 2 כפות אבקת שוקו
- 1 כפית אבקת קפה נמס (לא חובה)
- 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 3 ביצים, מופרדות לחלמונים וחלבונים
- 250 גרם גבינה לבנה 9%
- 250 גרם ביסקוויטים
אופן ההכנה:
צפו באופן ההכנה:
1. בסיר בינוני על אש נמוכה, ממיסים תוך כדי בחישה את השוקולד עם 1/2 כוס חלב, 5 כפות סוכר, אבקת השוקו ואבקת הקפה.
2. מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה ונטמעת היטב. מוסיפים את החלמונים, בוחשים היטב ומעבירים את התערובת לקערה נקייה.
3. מוסיפים את הגבינה, בוחשים היטב ומעבירים את הקערה למקרר.
4. מקציפים את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
5. מוסיפים לתערובת השוקולד כף אחת מהקצפת, מערבבים מטריפה ידנית לבלילה אחידה ורק אז מוסיפים את שאר הקצפת ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לקבלת מוס יציב.
6. יוצקים לקערה 1/2 כוס חלב, טובלים מחצית מהביסקוויטים בחלב ומסדרים אותם בתבנית מלבנית בגודל 30X20 ס"מ. יוצקים מעל מחצית ממוס השוקולד, מיישרים, מסדרים מעל המחצית הנותרת של הביסקוויטים, טבולים בחלב ומיישרים מעל את המחצית הנותרת של המוס. מפזרים על הכל שברי חטיף שוקולד או שוקולד מגורר ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות להתייצבות.
> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן
הצגת כל התגובות