כיכר השבת

עוגה לשבת

עוגת שמרים שוקולד עם קרמבל פריך מעל

אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת עוגת שמרים רכה ועסיסית עם ציפוי פירורי פריך מעל - העוגה המושלמת לשבת. אפשר להסתפק רק במילוי שוקולד בפנים או לשדרג עם פצפוצי שוקולד לבן ואגוזי מלך קצוצים (מתכונים, אוכל)

| 13 | כיכר השבת |
עוגת שמרים שוקולד עם קרמבל פריך מעל
עוגת שמרים שוקולד עם קרמבל פריך מעל (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1 כוס חלב
  • 1 ביצה
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית מלח

למילוי:

  • ממרח שוקולד
  • פצפוצי שוקולד לבן, אגוזי מלך קצוצים (אופציונלי)

לקרמבל:

  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס קמח מנופה
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

אופן ההכנה:

שימו לב: כל כוסות המדידה במתכון מתייחסים לכוס חד פעמי לשתייה קרה (200 מ"ל)

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

1. בקערת מיקסר, מערבבים את המים, הסוכר והשמרים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים יפתחו ויעלו קצף.

2. מוסיפים את הקמח, החלב, הביצה, החמאה, אבקת האפייה ותמצית הווניל ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים עד שהבצק מתאחד ונאסף סביב וו הלישה.

3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים במקום חמים במשך שעה וחצי.

4. מחלקים את הבצק ל-4 ומתחילים עם חתיכת הבצק הראשונה: מניחים אותה בין 2 ניירות אפייה משומנים, מרדדים למלבן ובעזרת סכין מיישרים את הקצוות. מורחים ממרח שוקולד, מפזרים מעל פצפוצי שוקולד לבן ואגוזים קצוצים (אם רוצים) ומגלגלים את המלבן מהצד הארוך לרולדה מהודקת.

5. חוזרים על סעיף 4 עם 3 חתיכות הבצק שנותרו, מסדרים את הרולדות בתבנית ומעבירים להקפאה למשך 10 דקות.
6. חותכים כל רולדה לאורך וקולעים צמה משני הפסים שהתקבלו.

7. מניחים כל צמה בתבנית אינגליש קייק נפרדת, מכסים את התבניות ומתפיחים במשך 20 דקות.

במקביל, מכינים את הקרמבל:
8. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מניחים את הקמח, הסוכר וקוביות החמאה הקרה ומעבדים רק עד שמתקבל בצק פירורי.

9. לאחר ההתפחה, מפזרים את פירורי הבצק על כל רולדה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 25 דקות.

(צילום: אוראל בראל)

אהבתם את המתכון? כתבו לנו בתגובות!

תוכן שאסור לפספס
13 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
נראה יפה וקל לעשיה
ללא שם
תודה רבה
אוראל בראל
5
האמת שממש התלהבתי שראיתי. ויצא ממש אבנים... כנראה משהו השתבש... עשיתי בול כמו שבמתכון........
.
מענין אולי השמרים לא טובים לפעמים זה יכול להיות הבעיה למשל כשמאחסנים אותם במקום עם הרבה לחות ואז הם נהרסים או שפג להם התוקף
אוראל בראל
4
ממש מרענן, תודה על כל המתכונים הקלים והמדהימים! ניסיתי כמה מהן, כל הכבוד על הסרטונים שממש מסבירים איך לעשות שיצא הכי טוב! כל הכבוד!! נ.ב על איזה ממרח אתה ממליץ בעוגה ניסיתי בעבר כל מיני שיצאו לי מהעוגה באפייה
נועה
תודה רבה …יש בחנויות אפיה ממרחים מיוחדים לאפיה אבל בגדול כל ממרח אמור להיות טוב לאפיה
אוראל בראל

הצגת כל התגובות

3
היי ניראה קל אבל רציתי לישאול הבצק לא מידי דביק? ואיזה ממרח של איזה חברה זה? תודה על המתכונים המושלמים!!!!
gzy
תודה רבה . בעיקרון ככל ששמים יותר מים בבצק ככה השמרים יצא לנו יותר רך ועסיסי במתכון שכאן כמות הנוזלים היא לא רבה מידי ולא קצת מידי כדי שיצא בצק שנוח לעבוד איתו אחד הסיבות שבצק יוצא דביק ושלא נוח לעבוד איתו זה מכיוון שהגלוטן שבקמח לא נפתח כראוי מחוסר עיבוד של הבצק לכן חשוב לעבד למשך 5/7 דקות עד שהבצ
אוראל בראל
היי תודה על המענה אני כבר הכנתי הבצק היה ממש קשה לעבודה אבל הוספתי הרבה שמן כאילו שימנתי את הבצק ויצא מושלםם חבל שאי אפשר לעלות תמונות יצא לי 5 עוגות תודה על המתכון
gzy
2
יצא טעים אבל רזה.. כשמחלקים ל4 חלקים ולאינגליש קייק.... מה ניתן לעשות בעם הבאה???
.
תודה רבה , בפעם הבאה תחלקי ל 3 יש כאלה שאוהבים את זה שזה תופס יותר את התבנית . בהצלחה
אוראל בראל
1
האם ניתן להחליף החלב בנוזל אחר אם מעוניינת בעוגת פרווה תודה.
ללא שם
כמובן , אפשר במים ואת החמאה ניתן להמיר במחמאה פרווה
אוראל בראל
אולי גם יעניין אותך
מתכונים לעוגות וקינוחים - כיכר השבת