כיכר השבת

מה אוכלים היום?

"לערבב ולתנור": מאפינס כרובית מהירים

טיפ מהשפית מורן פינטו: עכשיו יש כרובית נקייה מחרקים על המדפים. אל תפספסו! - זמנה קצר. והנה ארוחה שלמה ללא טיגון, קלילה וטעימה: מתכון למאפינס כרובית וחביתה שעשויים בשיטת לערבב-ולתנור, בלי ללכלך יותר מידי כלים והתעסקות מיותרת (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
מאפינס חביתה וכרובית
מאפינס חביתה וכרובית (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כרוביות
  • 6 ביצים
  • 8 כפות קמח תופח
  • 1/2 גביע יוגורט
  • 10 כפות גבינת קשקבל מגוררת
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן הכנת מאפינס חביתה וכרובית:

רגע לפני: ארוחה שלמה ללא טיגון, קלילה וטעימה: מתכון למאפינס כרובית וחביתה שעשויים בשיטת לערבב-ולתנור, בלי ללכלך יותר מידי כלים והתעסקות מיותרת.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים, ומבשלים בסיר מלא מים עד לריכוך קל. מוציאים, מסננים ומרסקים קלות את הפרחים.

• קוצצים את הבצל הירוק דק.

• טורפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים את פרחי הכרובית המרוסקים, הקמח, היוגורט וגבינת הקשקבל. מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.

• משמנים את תבנית המאפינס או תבניות קטנות עמוקות, שוות בגודלן, וממלאים בזהירות את השקעים כמעט עד הסוף.

• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות, או יותר, עד שהמאפינס מקבלים גוון זהוב-שחום בשוליים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
שהיא או בבלילה טעימה. או אפויה בתנור- יאמי...
לאה
1
מעולה..הוספתי רק פטריות..תודה.
שמואל ל
בוקר ובראנץ´