כיכר השבת

לכבוד שבת

חלה מתוקה לשבת שאין דרך לטעות איתה

מתכון בסיסי לחלות מתוקות מדהימות - זהובות, תפוחות ורכות כמו עננים עם בצק נעים ונוח לעבודה. רוצים לשדרג? מוסיפים חמוציות ושקדים קצוצים ופרוסים - והחלות הופכות למעדן אמיתי (מתכונים לשבת, אוכל)

| כיכר השבת |
חלה מתוקה לשבת
חלה מתוקה לשבת (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1/4 2 כפיות שמרים יבשים
  • 250 מ"ל מים חמימים
  • 70 גרם סוכר
  • 3 ביצים
  • 60 מ"ל שמן צמחי
  • 2 כפיות מלח
  • 580 גרם קמח מנופה
  • 1 כוס חמוציות מיובשות (לא חובה)

לציפוי:

  • 1 ביצה, טרופה עם 1 כף מים
  • שקדים קצוצים היטב ושקדים פרוסים (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה, מערבבים את השמרים והמים וממתינים 5 דקות עד שהשמרים יעלו קצף.

2. מוסיפים את הסוכר, הביצים, השמן והמלח וטורפים הכל יחד במטריפה ידנית.

3. ממשיכים לעבד את הבצק עם וו לישה או ידנית ומוסיפים בהדרגה את הקמח, עד שמתקבל בצק די דחוס ויחסית דביק.

4. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, שופכים עליו את החמוציות ולשים אותן לתוך הבצק, עד שהן נטמעות היטב.

5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.

6. מוציאים את האוויר מהבצק, מעבדים אותו קלות ומחלקים אותו ל-6 חתיכות שוות בגודלן ובמשקלן. מכסים אותן במגבת וממתינים 10 דקות.

7. מגלגלים את חתיכות הבצק לרצועות ארוכות ושוות באורכן וקולעים מהן 2 חלות - 3 רצועות לכל חלה.

8. מניחים את שתי חלות הבצק בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים אותן במשך 45 דקות.

9. מברישים את חלות הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעל שקדים קצוצים ופרוסים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהחלות מקבלות גוון זהוב עמוק ויפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים