כיכר השבת

לכבוד שבת

כך תכינו את הקובנה המדהימה של סבתא רותי

קובנה היא לחם תימני רך ואוורירי שנוהגים לאכול בשבת בבוקר עם עגבניות, סחוג וביצים, אך היא תשתלב נהדר בכל סעודות השבת. מתכון לקובנה מדהימה שקיבלתי מסבתא רותי ומדריך וידאו שלב אחר שלב. רצוי להשתמש בסיר ג'חנון - אבל זה בסדר אם אין לכם (מתכונים לשבת, אוכל)

| 9 | כיכר השבת |
קובנה תימנית
קובנה תימנית (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1/2 4 כוסות מים פושרים <em>(אמצעי מדידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה)</em>
  • 1/2 כוס סוכר <em>(אמצעי מדידה: כוס חד פעמית לשתייה קרה)</em>
  • 1 כף מלח
  • 100 גרם תחליף חמאה איכותי (אפשר להשתמש גם בחמאה, לקובנה חלבית)

אופן ההכנה:

שימו לב: ברכתה של הקובנה "המוציא"

התימנים נוהגים לאכול את הקובנה בשבת בבוקר, לצד עגבניות מגורדות או חתוכות, מתובלות בסחוג ולצידן ביצים קשות ולעתים גם גבינה, אך את הקובנה הזו פגשתי לראשונה בכלל במפגש משפחתי שכלל המון בשרים משובחים. סבתא רותי, דודה של אשתי, הביאה את הקובנה שלה והפילה לי את הלסת.

המאפה השמנמן הזה עשוי מרכיבים פשוטים אבל הוא מוצלח כל כך בגלל טכניקת הקיפול של הבצק והאפייה בכלי סגור שמתפיחה את הקובנה פי שניים טוב יותר מאפייה רגילה. כשאני נתקל במשהו שטעים לי בצורה בלתי רגילה, אני מיד מבקש מתכון. ולמזלי סבתא רותי הייתה נדיבה והסבירה לי צעד צעד איך להכין את הקובנה שלה - ועכשיו תורכם.

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

ד

1. בקערת מיקסר או בקערה רגילה אם עובדים ידנית, מערבבים קלות את הסוכר, המים והשמים וממתינים 10 דקות עד שהשמרים ייפתחו ויעלו קצף.

2. מוסיפים את הקמח ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך 2 דקות או מערבבים בעזרת כף עד לאיחוד ראשוני של הבצק.

3. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות גבוהה במשך 7 דקות או ביד, עד שמתקבל בצק אלסטי ונוח שמתאסף סביב הוו.

4. מעבירים את הבצק לקערה נפרדת, משומנת היטב, מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים להתפחה במשך שעה.

5. מחלקים את הבצק ל-8 חתיכות שוות בגודלן וממיסים את תחליף החמאה / החמאה.

6. בעזרת מערוך, מרדדים כל חתיכת בצק למלבן בינוני, מורחים עליו מעט מתחליף החמאה המומס, מקפלים לאמצע את השוליים הארוכים של המלבן, אוחזים בצד הימני של המלבן ומגלגלים לרול מהודק.

7. מסדרים את הרולים בסיר ג'חנון בינוני, מרופד בנייר אפייה משומן בנדיבות או בתבנית אפייה עם שוליים גבוהים, מרופדת בנייר אפייה משומן בנדיבות שמצורף לה גם מכסה - האפייה צריכה להיות כשהקובנה מכוסה.

8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות. מסירים את המכסה, ואופים במשך 10 דקות נוספות לקבלת גוון זהוב שחום יפה וקראסט פריך מלמעלה.

רצוי להגיש את הקובנה חמה או בטמפרטורת החדר. ניתן לשמור אותה בכלי מכוסה על הפלטה.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים הטעימים של אוראל בראל - לחצו כאן

(אוראל בראל)
(אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)
תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
הארה
חסרות 2 התפחות נוספות. לאחר חלוקה לכדורי
מכיוון שהאפייה עצמה נעשת עם מכסה סגור אין צורך בהתפחה שניה אפיה עם מכסה נותנת לבצק לתפוח למקסימום שלו
אוראל בראל
5
יא אני חייבת לנסותת
לאה
4
זה לא ברור שהברכה המוציא !!!!!!!!!! חצי כוס סוכר לקילו - לספרדים - זה ודאי מזונות מה גם שהכמות של המרגרינה היא ודאי גורמת שיהיה מזונות ! - זה לא פסק הלכה _ חובה לברר עם פוסק מובהק!!!
דיידי

הצגת כל התגובות

3
אמאאאא זה נראה מזה טוב!!!!😁🤗
ברסלבית
תודה רבה
אוראל בראל
2
מי שעשה את זה לא נתן לזה לתפוח מספיק אמא'שלי עושה הרבה יותר טוב
תימניה
1
וואי וואי נראה מדהים תודה על המתכונים אוראל! הכל ברור ופשוט ונראה ממש קל להכנה
חובבת מטבח
תודה רבה
אוראל בראל
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים