כיכר השבת

המאפייה

לחם זיתים מדהים: פריך מבחוץ וענן מבפנים

להכין לחם בבית זו חוויה שכל אחד צריך לעבור לפחות פעם אחת - והלחם הזה הוא התחלה מושלמת: מתכון ללחם זיתים מדהים בסגנון יווני עם קראסט פריך מבחוץ וחלק פנימי רך כמו ענן (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
לחם זיתים
לחם זיתים (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 125 גרם קמח לבן מנופה
  • 375 גרם קמח מלא מנופה
  • 2/3 כפית שמרים יבשים אינסטנט
  • קורט מלח
  • 2 כפות אורגנו מיובש
  • 2 כפיות סוכר
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים בטמפרטורת החדר
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כוס זיתים, רצוי טאסוס או קלמטה, מגולענים (אם הם גדולים, חותכים אותם לחצי / לרבעים)

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמחים עם המלח, השמרים, הסוכר והאורגנו.

2. מוסיפים את שמן הזית והמים ומערבבים עד לקבלת בלילת בצק.

3. מוסיפים את הזיתים ומערבבים עד שהם מתאחדים עם הבצק.

4. מכסים את קערת הבצק בניילון נצמד ואז במגבת ומניחים להתפחה בטמפרטורת החדר במשך 18 שעות.

5. מכסים במכסה סיר שמתאים גם לאפייה ומכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-230 מעלות במשך 20 דקות.

6. מקמחים בנדיבות נייר אפייה ומניחים עליו את הבצק. מקפלים את שולי הבצק למרכז והופכים את הבצק, כך שתתקבל צורה עגולה. בעדינות, מסובבים את הבצק ומעצבים אותו לכדור.

7. אוחזים בשולי נייר האפייה ומניחים את כדור הבצק בסיר, כשנייר האפייה מרפד את הסיר.

8. סוגרים את מכסה הסיר ואופים במשך 25 דקות. מסירים את המכסה ואופים במשך 30-35 דקות נוספות.

מצננים את הלחם על רשת ומגישים אותו חמים או בטמפרטורת החדר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים