כיכר השבת

מאפייה ביתית

לחמניות סופר רכות בזכות רכיב אחד מפתיע

אין כמו לפנק את כולם עם כריכים מלחמניות רכות כמו עננים שאופים בבית ועוטפים את החלל בריח משגע. בלחמניות האלה יש רכיב מפתיע שאנחנו מכירים מארוחת הצהריים, אבל בבצק? ובכן, כן: מתכון ללחמניות רכות עם פירה תפוחי אדמה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
לחמניות רכות עם תפוחי אדמה
לחמניות רכות עם תפוחי אדמה (צילום: Pronina Marina on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 3/4 כוס מים חמים
  • 1/2 2 כפיות שמרים יבשים אינסטנט
  • 2 כפות דבש
  • 2 ביצים
  • 1 כוס פירה תפוחי אדמה
  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 1/2 1 כוסות קמח מלא מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 6 כפות חמאה מומסת + 2 כפות חמאה מומסת להברשת הלחמניות

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מניחים את המים, השמרים, הדבש, הביצים, הפירה (כשהוא מצונן ולא חם), שני סוגי הקמח, המלח והחמאה המומסת. מעבדים הכל יחד במשך 4-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד.

2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. משמנים בחמאה תבנית אפייה בגודל 30X20 ס"מ.

4. על משטח מקומח, לשים את הבצק במשך 1-2 דקות ומחלקים אותו ל-12 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור, מסדרים את כדורי הבצק בתבנית, מכסים במגבת ומתפיחים בפעם השנייה במשך 45 דקות.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות. מיד כשהלחמניות יוצאות מהתנור, מברישים אותן בחמאה מומסת ואם רוצים, אפשר לפזר עליהן מלח ים ועשבי תיבול מיובשים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים