כיכר השבת

תוצרת בית

ריח של מאפייה בבית: מתכון למקלות בייגל ירושלמי

מתכונים רבים של בייגל ירושלמי מגיעים עם מלית. הפעם נלך על הגרסה הנטולה, שניתן לשלב בכל ארוחה ואירוח. פשוט לטבול בשמן זית, זעתר מתובל או לחצות ולמרוח במה שמתחשק (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
ריח של מאפייה בבית: מתכון למקלות בייגל ירושלמי
ריח של מאפייה בבית: מתכון למקלות בייגל ירושלמי (צילום: חיה דר)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

לבצק:

  • 500 גרם קמח לחם, מנופה
  • 2 כפות סוכר דמררה
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים
  • 3 כפות שמן זית
  • ½1 כוסות מים (מומלץ מינרליים)

לציפוי:

  • שומשום קלוי
  • מים

אופן ההכנה:

1. מניחים בקערת המיקסר המצוידת בוו לישה את כל החומרים, פרט למלח ולמים. לשים 10 דקות במהירות איטית ומתחילים לצקת את המים פנימה, עד ליצירת בצק רך וגמיש ולאחר כ-8 דקות מוסיפים את המלח.

2. מעבירים לקערה משומנת ומכסים להתפחה במשך שעה.

3. מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-10 חלקים. יוצרים כדורים ומתפיחים עוד 1/4 שעה.

4. מכינים קערה עם מים וקערה עם שומשום. מגלגלים כל כדור למקל וטובלים תחילה במים ולאחר מכן בשומשום. מניחים בתבנית תנור המרופדת בנייר אפייה.

5. מחממים תנור ל-190 מעלות. מתפיחים את המקלות לעוד 30 דקות.

6. אופים 30 דקות, עד להזהבה יפה גם בתחתית.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים