רכיבים
- 245 גרם בצק עלים שהופשר על השיש 40 דקות
- 280 גרם עלי תרד קפואים וקצוצים שהופשרו לילה במקרר
- 1 ביצה גדולה טרופה עם 1 כף מים
- 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגוררת
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1 ענף בצל ירוק, קצוץ
- 1/8 כפית אבקת שום
אופן ההכנה:
1. סוחטים היטב את התרד כדי להוציא ממנו כמה שיותר מים ומשאירים אותו במסננת.
2. בקערה גדולה, מניחים את המוצרלה, הפרמזן, הבצל הירוק ואבקת השום ומערבבים היטב.
3. פותחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח ומברישים אותו במחצית מכמות הביצה הטרופה. משטחים מעל את תערובת הגבינות ומפזרים עליהן את התרד הקצוץ.
4. אוחזים באחד הצדדים הקצרים של מלבן הבצק, מגלגלים לרולדה וחותכים אותה ל-20 פרוסות.
5. מסדרים את שבלולי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים אותם בביצה שנותרה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות או עד שהם מזהיבים. מצננים מעט לפני ההגשה.