רכיבים
- כוס אחת בתוספת 2 כפות (160 גרם) קמח לבן, מנופה
- גרידה של לימון או תפוז אחד
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר מגורען
- 1 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח גס
- 1 ביצה גדולה במיוחד
- 1 כוס (180 מ"ל) רוויון
- 1/3 כוס (80 מ"ל) שמן זית
- אבקת סוכר, לפי הצורך
- פירות יער טריים, להגשה - לא חובה
אופן ההכנה:
1. ממקמים את רשת התנור במרכזו ומחממים ל-160 מעלות. משמנים קלות תבנית עוגה בקוטר 20 ס"מ ומרפדים את התחתית בנייר אפייה.
2. בקערה בינונית מקציפים את הקמח, הגרידה, הסוכר, הסודה לשתיה והמלח.
3. בקערה אחרת, מקציפים את הביצה עם הרוויון ושמן הזית, עד לאיחוד.
4. יוצקים את תערובת הרוויון על תערובת הקמח ומערבבים עד שהן מתאחדות לחלוטין. מגרדים בעזרת מרית את הבלילה לתבנית המוכנה.
5. אופים עד שהעוגה מזהיבה, 30-35 דקות.
6. מצננים את העוגה בתבנית למשך 10 דקות. מעבירים סכין סביב קצה התבנית ואז הופכים אותה בעדינות על רשת התנור ושולפים בזהירות את נייר האפייה. נותנים לעוגה להתקרר לחלוטין.
7. מפזרים מעל חלקה העליון של העוגה את אבקת הסוכר או מגישים ללא ומגישים עם הפירות הטריים.