כיכר השבת

תוצרת בית

חלות לעצלנים: לחמניות מדהימות ורכות בטירוף

הטרנד הכי חזק של הקורונה זה האפייה הביתית - ובעיקר חלות לשבת. אבל מה אם אין לנו זמן או עצבים להכנה ארוכה, התפחה וקליעה? הפתרון פשוט וקל: לחמניות אישיות מדהימות ורכות בטירוף שאתם חייבים לנסות (מתכונים, אוכל)

| 43 | כיכר השבת |
לחמניות אישיות
לחמניות אישיות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כפות שמרים יבשים פעילים
  • 1 כוס + 2 כפות מים חמים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/3 כוס שמן צמחי
  • 1 ביצה, טרופה קלות
  • 1/2 3 כוסות קמח, מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 1 חלמון ביצה טרוף עם 2 כפות מים להברשה
  • 2 כפות שומשום לבן ושחור

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומשמנים 2 תבניות אפייה.

2. בקערה גדולה, מערבבים את השמרים עם המים החמים עד שהם נמסים. מוסיפים את הסוכר והשמן ונותנים להם לעמוד יחד 5 דקות. מוסיפים את הביצה, הקמח והמלח ומערבבים בכף עץ עד לקבלת בצק.

3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ולשים ביד במשך 3-5 דקות. מוסיפים עוד קמח, אם צריך, עד לקבלת בצק אחיד, רך, אלסטי ורק מעט דביק.

4. מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים, ומגלגלים כל חתיכה לכדור חלק. מסדרים את הכדורים על גבי 2 התבניות המוכנות (6 בכל תבנית), במרחקים של 5 ס"מ לפחות אחד מהשני. מכסים את הכדורים במגבת מטבח או ניילון ונותנים להם לנוח במשך 10 דקות.

5. מברישים את כדורי הבצק בביצה הטרופה עם המים, מפזרים מעל את השומשום ואופים במשך 10 דקות או עד שהלחמניות מזהיבות. מוציאים לרשת תנור לצינון מלא.

43 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
38
וואו... יצא טיל לחמניות מושלמות ב10 דקות
-....
37
מישהו ניסתה ניראה קל
נישמע טעים מאוד
כן וזה טעים בטירוףףףףףףף כדי לכל אחד לנסות.....
ק
36
קל, מהיר וטעים. תודה על המתכון הנהדר!
עפרה

הצגת כל התגובות

35
נתקלתי במתכון לפני כמה חודשים,והתאהבתי! הכנה מהירה ופשוטה,והטעם מעולה!!! רק הערה קטנה- אני שמה חצי מכמות השמן,ומערבבת אותו בתערובת הקמח ושאר המצרכים,ולא עם הסוכר המים והשמרים. אחרת יוצא קצת דביק מדי הבצק
ללא שם
34
איפה רשום הכמויות?
בר
33
עשיתי ניסיתי יצאו מעולות רכות ואווריריות. תודה על מתכון קליל
ללא שם
32
היי אשמח לדעת אם אפשר לעשות עם קמח מלאה, כוסמין וכו?
תמר
31
הכנתי פעמים עם קמח חיטה 80% ופעם נוספת עם קמח רגיל לצערי התוצאה יצאה זהה. עשיתי לפי המתכון והן יצאו דחוסות, השארתי הרבה זמן לתפיחה והן לא תפחו כלל. בד"כ אני מסתדר עם אפיית לחמים. אשמח לדעת איפה יכולה להיות הבעיה. תודה רבה!!
תמר
30
לחמניות מדהימות ממש טעימות ורכות הכנתי כמה לחמניות גם עם שבבי שוקולד
גילה
29
דחוסות , לא תפחו בכלל
שוש
כנראה ששמת מים רותחים עם השמרים במקום מים חמימים שמרים מאבדים את הפעולה שלהם עם מים רותחים
---
28
וואו... התלבטתי מלא זמן אם בכלל להכין, והבחירה להכין הרימה לי את היום! זה פשוט וטעים. ממש ממליצה! טיפ קטן שלי: תוסיפו קצת יותר סוכר ממה שרשום, המתקתקות של זה נהדרת ומוסיפה
ללא שם
27
אני והבן שלי שמנו 3 כוסות קמח. במקום חצי הכוס הנוספת שמנו מעט קורנפלור ובערך כוס שיבולת שועל. הלחמניות יצאן אוריריות וטעימות
שמרית בן דוד
26
מתכון מעולה, בצק פצצה. הכנתי עם הילדים פשוט תענוג, תודה רבה!
יהודית
25
יצא מעולה! תודה על מתכון קל וטעים
אורית
24
לחמניות מושלמות!! עדיין בשוק ממהירות ההכנה. הן אווריריות ופשוט נהדרות. כל כדור של לחמניה שיטחתי מעט, פיזרתי גבינה צהובה ואז סגרתי שוב לכדור. ואז התפחה של 10 דקות ולתנור.
הדס
23
יצא מזעזע!! קשה כמו אבן. אני מכינה כל שבוע חלות ענן כל כך רכות ורציתי לגוון. איזו טעות... הכל הלך לפח חבל על המצרכים אוף
רויטל
22
תודה ! מתכון מעולה סידרת לנו את אחרי הצום
ציפי
21
לא יצא לי טוב ניסיתי כבר פעמיים ולא נאפה לא משהו המתכון הזה!
נכון מאד
20
הכנתי את המתכון ולצערי הלחמניות יצאו דחוסות מאוד לדעתי זה בגלל הביצה ממליצה להוריד חלק מהכמות של הביצה (או פשוט לא לשים בכלל) ככה יצא לחמניות הרבה הרבה יותר אווריריות
אפייה🤩🤩
19
וואו !!!!!! איזה טעים יצא (מעכשיו המתכון הקבוע לשבת)
הודיה
18
היי ותודה על המתכון. מישהו יודע איך אפשר לשנות את המתכון הזה כדי שיהיו לחמניות מזונות ולא המוציא?
יפעת
להוסיף מעט יותר סוכר. ביצה כבר יש. ולכן זה מזונות.
ורדית בנימין
17
מעולות ופשוטות להכנה. מוצלחות בכל פעם
,''
16
מתכון מעולה, יצא טעים
טלי
15
תודה רבה, לחמניות מעולות!
יהודית
14
האם השמרים עם 2 כפות מים חמים ואיר כך מוסיפים את שאר המים ?
סתו
13
עשיתי את המתכון הלחמניות לא יצאו טובות לאכילה הבצק בתנור לא תפח בכלל
חנה רודרמן
כנראה ששמת מים רותחים עם השמרים במקום מים חמימים שמרים מאבדים את הפעולה שלהם עם מים רותחים
נעמה
12
אל תכינו אף פעם לא הרגשתי כזה ביזבוז. יצא מזעזע כל כך דחוס מגעיל ברמות
אנונימי
כנראה ששמת מים רותחים עם השמרים במקום מים חמימים שמרים מאבדים את הפעולה שלהם עם מים רותחים
נעמה
11
מתכון קל. הלחמניות יצאו מושלמות.
סיגל
10
הכנתי היום, יצא מדהים לגמרי. תודה
אסתי
9
הלחמניות אווריריות ! צריך לעבוד עם הבצק כשהוא עדיין מעט דביק. לא להוסיף קמח עד שיצא בצק ממש נוח, כי אז, כנראה, יצאו לחמניות דחוסות. כפי שכבר כתבו פה- המים שמוסיפים לשמרים צריכים להיות פושרים כדי שהשמרים יעשו את עבודתם. לגבי הסוכר - בעיני הלחמניות מתוקות מדי. הייתי מפחיתה את כמות הסוכר.
מתכון מצוין
8
יצא מעולה מאמצת בחום
קיפרמן נורית יצא מעולה אני מאמצת בחום
7
אל תכינו יוצא גרוע
ענת
6
הלחמניות יצאו מושלמות! הילדים אוכלים בתאבון רב! היה קל להכנה ומהיר. תודה רבה!!!
מירי
5
מתכון לא מוצלח!!הלחמניות יצאו לטעמי לא אכילות
אנה
4
לחמניות פח , חבל על החומרים ועל הזמן הלכו ישר לפח
יייייי
3
הכנתי עכשיו את הלחמניות יצאו מושלמות מתכון הכי טוב שהכנתי
רון
2
מתכון מושלם התפחתי פעמיים ויצא רך ומדהים , הייתי קצת בהלם שיצא כל כך טוב.
רועי
1
מתכון משגע שואלת אם אפשר עם אותו הבצק להכין לחם
רוני
לחמים ומאפים