לבצק:
- 1 ק"ג קמח, מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות מלח
- 1 כוס שמן זית
- 2-3 כוסות מים פושרים
- 3 כפות גבינה לבנה 5%
למילוי:
- 1 סלסילת פטריות טריות, פרוסות
- 40 גרם חמאה
- 1 בטטה גדולה, מקולפת וחתוכה לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- זיתים שחורים או ירוקים מגולענים
- גבינת מוצרלה / גבינה צפתית / גבינה בולגרית
- ממרח פסטו
- קוטג' (מומלץ, אך לא חובה)
- ממרח פלפל צ'ומה + 2 כפות קטשופ (לאוהבי החריף, אך לא חובה)
- 1 ביצה, טרופה - להברשה
- לקישוט: שומשום או גרגירי סולת
- שמן זית - להברשה לאחר האפייה
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת המילויים לחצ'פורי:
1. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את הפטריות, מתבלים במעט מלח, מקפיצים עד להשחמה, מסירים מהאש ומעבירים לכלי. מנגבים את המחבת ומחממים בה את שמן הזית. מוסיפים את קוביות הבטטה ומטגנים אותן עד לריכוך קל.
עוברים להכנת הבצק:
2. בקערת מיקסר עם וו לישה או בקערה המיועדת ללישה ידנית, מניחים את המצרכים בסדר הבא: קמח, שמרים, סוכר, מלח, 1/2 כוס שמן זית, 2 כוסות מים פושרים (אם הבצק יבש, מוסיפים עוד כוס) ו-3 כפות גבינה לבנה. מעבדים לבצק רך ועדין שאינו דביק (מוסיפים עוד קצת קמח אם צריך), ובסוף הלישה מוסיפים את 1/2 כוס שמן הזית שנותר.
3. מניחים את הבצק בקערה, מכסים מלמעלה בניילון ואז במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה.
4. על משטח עבודה נקי, חותכים מהבצק חתיכות בגודל שווה, במשקל של כ-100 גרם. מגלגלים כל חתיכה לכדור ואז מרדדים את הכדור למלבן.
5. מורחים פסטו על מלבן הבצק ומניחים במרכז כף מכל אחד מהמילויים - הפטריות, הבטטות, הזיתים והגבינות.
6. מגלגלים את קצה מלבן הבצק שקרוב אלינו - עד למילוי ומגלגלים כך גם מהצד השני. מהדקים את שני קצוות הבצק המעובים, כך שתתקבל מעין סירה. מסדרים את סירות הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. מברישים את החלק העליון בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או גרגירי סולת.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות או עד שהחצ'פורי מקבל גוון זהוב-שחום יפה. מיד כשמוציאים מהתנור מברישים בשמן זית.
מגישים מיד, חם, לצד סלט ירקות טרי.