לבצק:
- ½3 כוסות (500 גרם) קמח כוסמין לבן, מנופה
- 1 כף גדושה (12 גרם) שמרים יבשים
- 225 מ״ל מי ברז
- 50 מ״ל שמן זית
- 3 כפות דבש / סילאן
- 2 כפות סוכר לבן / חום
- 1 ביצה
- 1 כפית גדושה מלח
תוספות לציפוי (לבחירה או לערבוב):
- שומשום / קינואה / שיבולת שועל / גרעיני דלעת
- שמן זית להברשה
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את הקמח, השמרים, השמן, הדבש, הסוכר והביצה. מתחילים לערבל ומוסיפים את המים. לאחר כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית, מוסיפים את המלח ובודקים שהבצק רך ונעים ונפרד מדפנות הקערה. אם הבצק מעט יבש, מוסיפים כף אחת או שתיים של מים. (הוספת הנוזל תלויה במזג האוויר ובסוגי הקמח). לשים במיקסר עוד כ-3-4 דקות.
2. מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים אותו. מכסים במגבת את הקערה ומתפיחים במשך שעה וחצי. ניתן להתפיח לילה (8 שעות) במקרר. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים (100 גרם לכדור). מרדדים כל חלק בעזרת מערוך, מקפלים לאורך ומגלגלים לצורת נקניק. מגלגלים שוב לרצועה (לחמניה). חוזרים על הפעולות הללו בכל יתר הלחמניות.
3. מכינים קערת מים וקערת תוספות. טובלים במים ובתוספות. מניחים בתבנית, במרווחים. מתפיחים פעם שניה, מכוסה, במשך שעה, בטמפרטורת החדר.
4. לבינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים במשך 15-20 דקות, תלוי בעוצמת התנור. הלחמניות לא מאד משחימות (אין בהן הרבה סוכר). שמים לב שגם התחתית אפויה. מיד בסיום האפייה מברישים בשמן הזית.
הערות:
1. הלחמניות נשמרות מעולה במקפיא.
2. המידות בכוסות מתייחסות לכוסות מדידה / משקל.
הצגת כל התגובות