כיכר השבת

סוכות תשפ"א 2020

בחול המועד תפנקו את כולם בפוקאצ'ות

השפית מורן פינטו עם מתכון לפוקאצ'ות רכות ועסיסיות מבפנים וקראסט מענג מבחוץ שהכי טעים להגיש עם גבינות ומגוון מטבלים. כך תכינו בעצמכם לחם איטלקי מושלם - ולא תאמינו כמה זה קל (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
פוקאצ'ה רכה ועסיסית
פוקאצ'ה רכה ועסיסית (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן או כוסמין לבן, לאחר ניפוי
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפיות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 300 מ"ל מים פושרים

תוספות:

  • שמן זית
  • מלח גס
  • תימין טרי, קצוץ

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, השמרים, שמן הזית, הסוכר והמלח.

2. מוסיפים את המים ותוך כדי מערבבים עם כף סיליקון או כף עץ עד לקבלת בצק רך.

3. מזלפים שמן זית על הבצק, מכסים את הקערה ומתפיחים במקום חמים במשך 50 דקות.

4. בידיים משומנות, תולשים חופן בצק גדול, מעבירים למשטח עבודה נקי ופותחים את חתיכת הבצק ללחם שטוח. עם כריות האצבעות יוצרים שקעים בבצק וחוזרים על הפעולה עד שכל הפוקאצ'ות מוכנות לאפייה.

5. מסדרים את הפוקאצ'ות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים עליהן עוד מעט שמן זית, מפזרים מלח גס ותימין ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהפוקאצ'ות מזהיבות ומשחימות בצדדים.

(צילום: מורן פינטו)
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
מתכון פצצה! יצאו פוקצ'ות מדהימות ואווריריות! מומלץ לנסות
מיכל
1
אפיתי ויצא מצוין. תודה רבה.
גבר
לחמים ומאפים