כיכר השבת

מה אוכלים היום?

לחמניות ממולאות עם הפתעה טעימה בפנים

אין כמו טעם של לחמניות טריות שנאפו בבית, אבל מה אם היינו אומרים לכם שאתם יכולים להפוך אותן לטעימות עוד יותר? מורן פינטו עם מתכון ללחמניות עם מילוי טונה טעים (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
לחמניות ממולאות טונה
לחמניות ממולאות טונה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה90 דק'
רמת קושיקל
פרווה

לבצק:

  • 500 גרם קמח לבן, מנופה
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 1/2 1 כוסות מים פושרים
  • 1 כף שטוחה מלח

למילוי:

  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • 4 כפות שמן
  • 3 קופסאות טונה, מסוננות
  • מלח ופלפל שחור
  • מעט כמון
  • 2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1. במיקסר, מניחים את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח ומעבדים בעזרת וו לישה במשך 2 דקות. מוסיפים את המלח ומעבדים עוד 8 דקות מלאות. מכסים את הקערה ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

2. במחבת גדולה, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את הטונה, מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט כמון ומערבבים. מוסיפים גם את רסק העגבניות, מערבבים יחד במשך דקה ומסירים מהאש.

3. על משטח עבודה נקי, מחלקים את הבצק ל-20-15 חלקים ומגלגלים כל חלק לכדור.

4. פותחים כל כדור, ממלאים במילוי הטונה וסוגרים היטב.

5. מסדרים את כדורי הבצק הממולאים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20 דקות או עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב-שחום יפה. מגישים מיד, עם טחינה או מטבל עגבניות והמון ירקות.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
אפשר להקפיא
שולה
לחמים ומאפים