רכיבים
- 1 ק״ג קמח לבן, מנופה
- 2 כפות (20 גרם) שמרים יבשים
- 450 מ״ל מים, בטמפרטורת החדר
- 1/2 כוס שמן (100 מ״ל) + עוד, לשימון
- 6 כפות (60 גרם) דבש
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
- 2 ביצים
- 1 כף מלח
- 1 ביצה - להברשה
- 3 תפוחים שלמים ירוקים / אדומים
- דבש ומעט מים - לזיגוג
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את הקמח, השמרים, השמן, הדבש, הסוכר והביצים ומתחילים לערבל. מוסיפים את המים. לאחר כמה דקות לישה במהירות נמוכה-בינונית, מוסיפים את המלח ובודקים שהבצק רך, נעים ונפרד מדפנות הקערה. אם הבצק מעט יבש, מוסיפים כף את או שתיים של מים. הוספת הנוזל תלויה במזג האוויר ובסוג הקמח. לשים במיקסר עוד כ-7 דקות. מוציאים את הבצק מהקערה ומשמנים אותו. מחזירים לקערה, מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה.
2. חותכים כל תפוח בחלק העליון ומרוקנים את תוכן הפנים.
3. לאחר שעה, כשהבצק תפח, מחלקים לרצועות של 200 גרם. מגלגלים וקולעים 3 חלות מ-3 רצועות, כל אחת (צמה). מלפפים סביב התפוח (כמו בתמונה). מעבירים לתבנית ומכסים במגבת נקיה. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
4. לבינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות ומברישים בעדינות את החלה בביצה. אופים במשך 20-25 דקות עד להזהבה יפה. (את מכסה התפוח אופים פחות זמן (5 דקות מספיקות)
5. ממלאים דבש בתוך התפוח טרם ההגשה.
החלות במיטבן כשהן טריות. ניתן להקפיא ללא זיגוג הדבש והתפוח, כשהן עטופות היטב - מפשירים ומחממים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.