כיכר השבת

תוצרת בית

פרעצל חם - וכל מה שצריך בצד זה רק חמאה

מה יותר מנחם מריח של לחם שנאפה שמתפשט בכל הבית? לאכול את הלחם הזה. כלומר את הפרעצל - הכעך הגרמני המושלם הזה שמקבל את מרקמו הייחודי הודות לבישולו במים לפני האפייה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פרעצל חם תוצרת בית
פרעצל חם תוצרת בית (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 500 גרם קמח לבן - שוקלים לאחר הניפוי
  • 1 כף שמרים
  • 1/4 1 כוסות מים
  • 3 כפות סוכר
  • 50 מ"ל שמן
  • 1 כף מלח

לבישול הפרעצלים:

  • 1.5 ליטר מים
  • 1 כף מלח
  • 3 כפות אבקת סודה לשתייה

לציפוי:

  • מלח גס או תערובת של בצל מיובש, פרג ושומשום

אופן ההכנה:

1. במיקסר עם וו לישה, מניחים את כל מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד שנפרד מהדפנות, אך עדיין דביק בתחתית.

2. מכסים את קערת הבצק ומניחים להתפחה במשך שעה.

3. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים על משטח עבודה מקומח. מרדדים כל כדור לרצועה, כששני הקצוות דקים והמרכז עבה, ואז קושרים לצורת לחמניית קשר.

4. בסיר גדול, מרתיחים את מי הבישול עם המלח והסודה לשתייה. כשהמים רותחים, מכניסים כל פרעצל ל-10 שניות ומוציאים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. מפזרים על הפרעצלים מלח גס או תערובת בצל, פרג ושומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 18 דקות.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים