כיכר השבת

בריא יותר

אומרים ביי ללחם הפרוס: לחמניות כוסמין

לחמניות כוסמין טעימות ובריאות שיגרמו לכם להיפרד מהלחם הקנוי. מכינים כמות גדולה של לחמניות, מקפיאים ושולפים בכל פעם שרוצים - ואתם יכולים להתחיל כבר בשבת הקרובה (מתכונים, אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
לחמניות כוסמין
לחמניות כוסמין (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח כוסמין מלא או 80% (מודדים אחרי הניפוי)
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סילאן טבעי או 1/4 כוס סוכר
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה, טרופה - להברשה
  • שומשום שחור או לבן או תערובת של שניהם - לקישוט

אופן ההכנה:

1. מניחים את כל המרכיבים בקערת מיקסר, מלבד המלח. מעבדים בעזרת וו לישה במשך 2 דקות, מוסיפים את המלח ומעבדים 10 דקות נוספות - לא פחות.

2. מכסים את קערת הבצק ומתפיחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. על משטח עבודה נקי, מחלקים את הבצק לכדורים בגודל שווה - בינוני או קטן, לפי גודל וכמות הלחמניות שאתם רוצים. מרדדים כל כדור ל"נחש" וקושרים, כדי לקבל לחמניית קשר.

4. מסדרים את הלחמניות בתבנית, מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות נוספות.

5. מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב יפה מכל הצדדים.

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
את הקמח כוסמין לא צריך ללוש הרבה זמן
א
6
כוס - למה הכוונה 200 או 240 מ"ל ?
אסתר
5
כמה קלוריות מכילה כל לחמניה?
ללא שם

הצגת כל התגובות

4
מעניין לקבל תגובות אמיתיות על הצלחה בקבלת לחמניה תפוחה ויפה עם ההוראות הנ"ל.
אהרון
3
הבצק יצא יבש לא תפח להכפלה, קשה היה ליצור את הלחמניות מקוה שהטעם יכפר על הכל. עשיתי בדיוק מוחלט את ההוראות
חני
2
שנים שאני עושה את זה. תענוג אמיתי
רבקה
1
אנחנו עושים גם מצוין בלי הביצה (המלח פשוט מתחת לקמח) ורצוי שמונים אחוז לא מאה לישה ארוכה ממש יוצא מצוין
שלמה
לחמים ומאפים