רכיבים
- ½1 כוסות קמח לבן, מנופה
- 1/4 כוס קקאו
- 1 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
- 8 כפות (115 גרם) חמאה לא מלוחה, מומסת ומקוררת מעט
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1/2 כוס שמנת חמוצה
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס שוקולד צ'יפס
- אבקת סוכר, לקישוט - לא חובה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית של כיכר לחם בתרסיס שמן.
2. מניחים את הקמח, הקקאו, הסודה לשתייה והמלח בקערה גדולה. מוסיפים את החמאה, הסוכר, הביצים, השמנת החמוצה והווניל ואז מערבבים עם מיקסר ידני, עד לאיחוד.
3. מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד צ'יפס עד שהם מפוזרים באופן אחיד.
4. שופכים את הבלילה לתבנית המוכנה ואופים עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי, במשך 50 דקות עד שעה.
5. נותנים ללחם להתקרר במשך 15 דקות בתבנית ואז מוציאים אותו מהתבנית כשהוא עדיין חם על ידי היפוכו על רשת התנור. מצננים לחלוטין לפני שחותכים ומגישים. אם רוצים, מקשטים באבקת סוכר.