ללא גלוטן: מקלות לחם מכרובית וגבינה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 ראש כרובית, חתוך לפרחים
- 2 שיני שום
- 1/3 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
- 1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 2 ביצים, טרופות קלות
- 1 חלבון
- 1 כף טימין טרי, קצוץ
- 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה של מעבד מזון, טוחנים את פרחי הכרובית והשום במשך כ-3 דקות. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.
3. מערבבים לתוך הכרובית את המוצרלה, הפרמזן, הביצים, החלבון, הטימין והרוזמרין עד לאיחוד; מתבלים במלח ופלפל.
4. מעצבים את תערובת הכרובית לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ על תבנית האפייה. מברישים עם שמן הזית. אופים עד שהבצק פריך וזהוב סביב הקצוות, במשך 25-30 דקות.
5. מצננים 5 דקות לפני שפורסים למקלות ומגישים.