כיכר השבת

בריא יותר

ללא גלוטן: מקלות לחם מכרובית וגבינה

כרובית היא אורחת קבועה במטבח שלנו ולנצח תהיה לנו פינה חמה בלב בשבילה. במיוחד כעת, כשאנחנו יודעים שנוכל להפוך אותה למקלות לחם דלי קלוריות, תוך פחות משעה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
ללא גלוטן: מקלות לחם מכרובית וגבינה
ללא גלוטן: מקלות לחם מכרובית וגבינה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ראש כרובית, חתוך לפרחים
  • 2 שיני שום
  • 1/3 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • 2 ביצים, טרופות קלות
  • 1 חלבון
  • 1 כף טימין טרי, קצוץ
  • 1 כף רוזמרין טרי, קצוץ
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. בקערה של מעבד מזון, טוחנים את פרחי הכרובית והשום במשך כ-3 דקות. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.

3. מערבבים לתוך הכרובית את המוצרלה, הפרמזן, הביצים, החלבון, הטימין והרוזמרין עד לאיחוד; מתבלים במלח ופלפל.

4. מעצבים את תערובת הכרובית לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ על תבנית האפייה. מברישים עם שמן הזית. אופים עד שהבצק פריך וזהוב סביב הקצוות, במשך 25-30 דקות.

5. מצננים 5 דקות לפני שפורסים למקלות ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
לחמים ומאפים