כיכר השבת

מה אוכלים היום?

פוקאצ'ה עם רוטב בשאמל, ביצים, עגבניות ובזיליקום

רוטב בשאמל הוא רוטב צרפתי קלאסי. הוא משתלב מעולה בלזניה וגם במאכלים אחרים וטעימים לא פחות - כמו זה שלפניכם. הרוטב הוא פשוט וקל להכנה והטריק הוא להצמד להוראות ההכנה במדויק (מתכונים, אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
פוקאצ'ה עם רוטב בשאמל, ביצים, עגבניות ובזיליקום
פוקאצ'ה עם רוטב בשאמל, ביצים, עגבניות ובזיליקום (צילום: מתוך האינסטגרם shiri.zur@)
זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

לבצק:

  • 1/2 ק״ג קמח
  • 1 כף שמרים
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כף סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 1.5 כוסות מים

לרוטב הבשמל:

  • 100 גרם חמאה
  • 4 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב

תוספות לפיצה:

  • 4 עגבניות שרי חצויות לשניים
  • חופן עלי בזיליקום
  • 4 ביצים
  • מעט שמן זית

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

1. מכניסים את הקמח, השמרים, הסוכר, שמן הזית והמים - לקערת מיקסר עם וו לישה ומתחילים לערבב. לאחר כ-1/2 דקה, מוסיפים את המלח ולשים במשך 7-8 דקות.

2. משמנים את הבצק במעט שמן זית ומכסים את הקערה במגבת. נותנים לבצק לנוח בערך שעה.

הכנת רוטב הבשאמל:

3. ממסים את החמאה בסיר, מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מחזירים את הסיר לאש, ללהבה בינונית ומוסיפים את החלב. מערבבים היטב עד שהרוטב מסמיך, במשך כמה דקות.

4. מחממים תנור ל-220 מעלות, תלוי בתנור.

5. לוקחים את הבצק, פותחים אותו לצורה של פוקאצ׳ה, מורחים אותו ברוטב בשאמל ומעל מניחים את עגבניות השרי. פותחים את הביצים ושמים אותן על הפוקאצ׳ה. מפזרים את עלי הבזיליקום ומזלפים מעל שמן זית, בעיקר בדפנות.

6. מכניסים לתנור לכ-1/2 שעה - עד לקבלת הגוון הזהב האהוב.

7. מוציאים ומגישים חם.

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
שיהיה לכם כייף
yosef chim
2
נשמע מתכון מעולה לארוחה אחרי הצום!
יעל
1
טיפ מצרפתיה מנוסה. להוסיף לבשאמל שום ואגוז מטקסט
מעולה..
לחמים ומאפים