כיכר השבת

שבת עם מאוחדת

חלת צימוקים אוורירית ומתוקה לשבת ט"ו בשבט

ריח חלות טריות שנאפו בבית ביום שישי הוא תענוג שקשה לוותר עליו אחרי הפעם הראשונה. אז הנה מתכון לחלת צימוקים אוורירית ומתוקה לשבת ט"ו בשבט - ואפילו לא צריך לקלוע אותה (אוכל, שיווקי)

| מקודם |
חלת צימוקים אוורירית ומתוקה
חלת צימוקים אוורירית ומתוקה (צילום: cookingalamel.com)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 3 כוסות (400 גרם) קמח לבן, מנופה
  • 3 כוסות (400 גרם) קמח מלא, מנופה
  • 1 שקית (50 גרם) שמרית
  • 1 כף שמן
  • 1/2 2 כפות דבש
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 4\3 כוס צימוקים שחורים קטנטנים
  • 1/2 1 כפיות מלח

אופן הכנת חלת צימוקים:

1. בקערה, מערבבים את שני סוגי הקמח עם השמרים.

2. מוסיפים את השמן, הדבש והביצה ומערבבים היטב.

3. מוסיפים את המים לאט ובהדרגה, תוך כדי לישה מתמדת, עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא חייבים להשתמש בכל המים).

4. מכסים במגבת לחה ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.

5. מוסיפים את הצימוקים לבצק ולשים היטב עד שהם מתערבבים בבצק.

6. מוסיפים את המלח ולשים במשך 6 דקות.

7. מניחים להתפחה נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו.

8. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים כדור עגול ויפה מכל חלק.

9. מברישים כל אחד מהכדורים בביצה טרופה ואם רוצים, ניתן לפזר מעל שומשום.

10. מעבירים לתבנית משומנת ומשהים להתפחה נוספת.

11. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות ואופים במשך 25 דקות, עד שהחלות מקבלות צבע חום זהוב, ומשמיעות צליל חלול כשמקישים עליהן.

הכתבה נערכה בשיתוף מאוחדת. תוכן הכתבה על פי ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית, מאוחדת.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים