כיכר השבת

מה אוכלים היום?

לחמניות שום שאתם חייבים ליד המרק

מרק טוב הופך למושלם כשיש לידו לחם עסיסי, עשוי היטב, לטבילה. מתכון ללחמניות שום ועשבי ירק, קטנות, רכות וטעימות. אין לכם מרק בהישג יד? הילדים ישמחו לקבל את הלחמניות ככריך משודרג לבית הספר (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
לחמניות שום ועשבי ירק
לחמניות שום ועשבי ירק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 שקית שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 3/4 כוס שמן
  • 1 כף מלח
  • 1/2 2 כוסות מים
  • לציפוי:
  • 100 גרם חמאה
  • 10 שיני שום
  • חצי צרור עלי פטרוזיליה

אופן הכנת לחמניות שום:

• בקערת מיקסר מעבדים את הקמח, השמרים, הסוכר, השמן, תוך כדי הוספת המים בהדרגה, עד לקבלת בצק אחיד.

• מוסיפים את המלח ומעבדים במשך 2 דקות נוספות.

• מכסים את קערת הבצק, ומניחים להתפחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

• מחממים את התנור ל-180 מעלות.

• על משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את הבצק למלבן בעובי 3 ס"מ.

• חוצים את הבצק לרוחב, ובעזרת גלגלת פיצה, מחלקים כל אחד משני החצאים לאצבעות בצק ברוחב 3-4 ס"מ.

• חורצים 2 פסים באמצע כל אצבע בצק.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומסדרים עליה את אצבעות הבצק.

• כותשים את השום וקוצצים את הפטרוזיליה דק ככל האפשר.

• ממיסים את החמאה במחבת קטנה, מוסיפים את השום הכתוש, הפטרוזיליה הקצוצה ומעט מלח. מטגנים עד שעולה ריח שום ומסירים מהאש.

• מורחים מעט מתערובת השום והפטרוזיליה על אצבעות הבצק, ומכניסים לאפייה למשך 10 דקות. מוציאים מהתנור, מורחים שוב בשאר התערובת ואופים במשך 10 דקות נוספות, עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב יפה.

• מגישים עם מרק, לצד סלט או ככריך לבית הספר.

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
אפשר במקום חמאה לחמם בכוס שמן זית, ובמקום פטרוזילי'ה לשים אורגנו או בזיליקום מקוביות קפואות. יוצא מדהים!!!!
מבינת ענין
3
בבקשה אשמח לתחליף.. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לירון
2
למה התמונה שונה מהמתכון במתכון זה רצועות לא לחמניות
שירה

הצגת כל התגובות

1
אני מכירה כמה סוגי שקיות שמרים וכמה גדלים של כוסות. אם אפשר לציין משקלים יהיה מצוין והתוצאות יהיו יותר טובות. בברכת שבת שלום מלאה בפחמימות איכותיות. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רוזה
לחמים ומאפים