כיכר השבת

מה אוכלים היום?

מה מכינים עם הילדים בחופש? לחמניות עם נקניקיה ומכפילים כמויות מראש

ארוחה מהירה בתנור: מתכון לחמניות עם נקניקיה בפנים. כדאי להכפיל כמויות, הלחמניות נשמרות היטב בהקפאה וכיף לשלוף אותן ולפנק את הילדים בארוחה טעימה (מתכונים, אוכל)

| 13 | כיכר השבת |
לחמניות עם נקניקיה שילדים אוהבים
לחמניות עם נקניקיה שילדים אוהבים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח לבן סוגת
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 3/4 כוס סוכר (170 גרם)
  • 2 כפיות מלח
  • 2/3 כוס שמן (160 מ"ל)
  • 3/4 1 כוסות מים (460 מ"ל)
  • נקניקיות סויה / בשריות
  • 1 ביצה
  • שומשום לפיזור

אופן הכנת לחמניות עם נקניקיה:

רגע לפני: מתכון לחמניות עם נקניקיה בפנים. כדאי להכפיל כמויות, הלחמניות נשמרות היטב בהקפאה וכיף לשלוף אותן ולפנק את הילדים בארוחה טעימה ומהירה.

מתכון ל-25 לחמניות קטנות.

• מערבבים בקערה גדולה את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח, ומוסיפים את השמן והמים בהדרגה. מעבדים ביד עד לקבלת בצק רך וגמיש.

• מכסים את הקערה ומניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות, עד שהוא מכפיל את נפחו.

• מחלקים את הבצק ל-25 כדורים, ומגלגלים כל כדור לחבל ארוך.

• מניחים בקצה כל חבל חצי נקניקיה ועוטפים בו את הנקניקיה.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה ומסדרים עליה את הלחמניות במרווחים שווים. מניחים ללחמניות לתפוח במשך 30 דקות נוספות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מברישים את הלחמניות בביצה טרופה, מפזרים מעל שומשום ומכניסים לאפייה למשך 15-20 דקות, עד שהלחמניות זהובות ויפות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

13 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
או שזה רק להמחשה???????
היי
בכל אופן היא שפית
אחת שעשתה
5
יצא טעים מאד מאד תודה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רוחי
4
יצא נהדר!! מתכון מוצלח כדאי לנסות.. עשיתי כפול תודה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
לי

הצגת כל התגובות

3
יותר טעים עם נקניקיות פרווה
שירה
2
טעים טעים טעים.................... להכנה וכולם טרפו את זה.
חיה כהן
1
הכנתי אתמול, חצי מכמות הקמח המרתי בקמח מלא, וחצי מכמות הסוכר המרתי במלטיטול, יצא מעולה ומאד משביע! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מרים
לחמים ומאפים