כיכר השבת

פיצה בשרית: לחמעג'ון טורקי אסלי

לחמעג'ון הוא הגרסה הטורקית לפיצה, רק עם בשר: מתכון להכנת לחמעג'ון - פיתה רכה ועליה שכבה עשירה של בשר, עגבניות, בצל ותבלינים. מאפה שהוא ארוחה מלאה ומשביעה (מתכונים, אוכל)

| 21 | כיכר השבת |
לחמעג'ון טורקי אסלי
לחמעג'ון טורקי אסלי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה85 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 4 כוסות מים פושרים
  • שמן זית למריחה
  • למלית:
  • 500 גרם בשר טחון מופשר ומעט שומני
  • 1 בצל גדול
  • 6 עגבניות
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 1 כף פפריקה
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • חופן צנוברים קלויים קלות

אופן הכנת לחמעג'ון טורקי

רגע לפני: לחמעג'ון הוא הגרסה הטורקית לפיצה, רק עם בשר: מתכון להכנת לחמעג'ון - פיתה רכה ועליה שכבה עשירה של בשר, עגבניות, בצל ותבלינים. מאפה שהוא ארוחה מלאה ומשביעה. את הלחמעג'ון ניתן להכין עם תחתית בצק עבה או דקה, יותר דק - יותר מאפים.

הכנת הבצק:
• מערבבים בקערה את הקמח, שמן הזית, הסוכר והשמרים ומוסיפים את המים בהדרגה.

• באמצע תהליך הלישה, מוסיפים את המלח. מעבדים לבצק אחיד, ומניחים בצד להתפחה של שעה.

הכנת המלית:
• קוצצים דק את הבצל, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים בה את הבצל עד להזהבה.

• חותכים לקוביות קטנות את העגבניות וקוצצים את הפטרוזיליה.

• מערבבים בקערה את הבשר עם העגבניות, הפטרוזיליה הקצוצה והבצל המטוגן. מתבלים בפפריקה (אפשר רק חצי כפית, להפחתת החריפות), מלח ופלפל. מוסיפים את רסק העגבניות, ולשים היטב לתערובת אחידה, דביקה ומבריקה.

הכנת הלחמעג'ון:
• מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.

• יוצרים מהבצק כדורים אחידים ומרדדים לפיתה (בצק דק יותר - יותר מאפים).

• מסדרים את הפיתות בתבנית ומורחים אותן בשמן זית בעזרת מברשת.

• מניחים מתערובת הבשר (אין צורך בבישול קודם) על כל שטח הפיתה, ומפזרים צנוברים.

• מכניסים לאפייה במשך 10-12 דקות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
21 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
12
םםן
םןוח
11
מורנוש אני תורכיה דור רביעי אני לא מכיר ה כזה דבר אבל סחטיין על ההמצאה וברוך שובך
מלי
יש דבר כזהההה
תורכיה אמיתית
ברור שיש
יף
10
פעמיים הכנתי עפ"י המתכון הנ"ל, יצא פיגוז....!
שולמית

הצגת כל התגובות

9
טעים
ציני
8
האם אפשר להכין את הבצק עם הבשר- לקרר עד לפני ההכנסה לתנור?
shiri
7
איך 4 כוסות מים???????? יצא לי בצק נוזלי
הדס
6
ראיתי את המתכון נראה טוב .... וננסה ונגיב..
מוריה
5
לקחתי את המתכון הזה ואפיתי בטאבון של UUNI ...תוך 60 שניות יצא מדהים
עמיחי
4
אפשר להשתמש בבצק עלים בגדלים שונים ולצבוט אותם לצורת סירה ולמלא בבשר
עדנה
3
לגבי הבצק: 4 כוסות מים?! אולי 2, אולי. אני חושב שכף שמרים הייתה מספיקה אפילו לקילו קמח - יכול להיות שעשיתי משהו לא נכון אבל זה יצא נפוח מידי באפייה. לגבי הבשר: אני אישית מעדיף לבשל מעט את הבשר לפני - זה נותן לטעמים להשתלב. חוצמזה אחלה :) סליחה על הפוסט הארוך.
איתי
2
היי. האם אפשר להכין את הבצק ביום חמישי- להקפיא או לשים במקרר להכין את המלית בשר- לשים במקרר ובים שישי לאפות??
עדי
1
היכן ההמשך של המתכון אופן ההכנה ?
יהודית סבן
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים