כיכר השבת

בראנץ'

בראנץ' עסיסי: קרואסונים במילוי פטריות וגבינה

מאפים קטנים שקשה להחליט אם הם יותר יפים או יותר טעימים: מתכון לקרואסונים עם מלית רכה ועסיסית של פטריות וגבינה - מגישים טרי עם ירקות פרוסים ויש לכם בראנץ' מושלם (מתכונים, אוכל)

| 1 |
קרואסונים מלוחים במילוי פטריות וגבינות
קרואסונים מלוחים במילוי פטריות וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1/2 3 כוסות קמח
  • 1/2 1 חבילות חמאה
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כוס מים
  • קורט מלח
  • למלית:
  • 2 בצלים
  • 1 סלסילת פטריות
  • 50 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • 50 גרם גבינה מלוחה
  • מלח ופלפל שחור
  • שמן לטיגון

אופן הכנת קרואסונים ממולאים:

רגע לפני: מאפים קטנים שקשה להחליט אם הם יותר יפים או יותר טעימים: מתכון לקרואסונים עם מלית רכה ועסיסית של פטריות וגבינה - מגישים טרי עם ירקות פרוסים ויש לכם בראנץ' מושלם.

• מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

• שמים בקערת מיקסר את הקמח, החמאה (חתוכה לקוביות, כדי להקל על הלישה), השמן, המים והמלח, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. שומרים בקירור למשך שעה.

הכנת המלית:

• קוצצים דק את הבצלים, מחממים שמן במחבת בינונית ומטגנים את הבצלים הקצוצים עד להזהבה. לאחר מכן, מוסיפים את הפטריות ומטגנים במשך 3 דקות נוספות.

• ממתינים שהבצל והפטריות יצטננו מעט, ומעבירים אותם לקערה. מוסיפים את יתר מרכיבי המלית, ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים, טועמים ומשפרים תיבול אם צריך.

הכנת הקרואסונים:

• מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומרדדים כל חלק לעלה עגול בעובי 3 ס"מ.

• כל עיגול בצק, מחלקים ל10-12 חלקים שווים.

• בחלקו הרחב של כל משולש שמים מעט מן המלית ומגלגלים בעדינות לכיוון החלק הצר.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים עליה את הקרואסונים, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש למשך 25 דקות, עד להזהבה יפה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
מה עם שמרים במנה?
חנה
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים