כיכר השבת

מקלות גבינה אפויים בטעם פיקנטי

כל מה שאתם צריכים בשביל המקלות הטעימים האלו, זה 2 סוגי גבינה ובצק עלים, קנוי ומוכן, ויש לכם נשנוש נפלא תוך דקות: מתכון למקלות גבינה אפויים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים (מתכונים, אוכל)

| 1 |
מקלות גבינה אפויים בטעם פיקנטי
מקלות גבינה אפויים בטעם פיקנטי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים מופשר וקר
  • 200 גרם גבינה מלוחה
  • 200 גרם גבינה צהובה
  • ביצה
  • לקישוט: שומשום / זעתר / כצח

אופן ההכנה:

רגע לפני: כל מה שאתם צריכים בשביל המקלות הטעימים האלו, זה 2 סוגי גבינה ובצק עלים, קנוי ומוכן, ויש לכם נשנוש נפלא תוך דקות: מתכון למקלות גבינה אפויים פריכים מבחוץ ורכים מבפנים.

• מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

• חותכים את הגבינה המלוחה לקוביות קטנות, ומגרדים את הגבינה הצהובה בעזרת פומפייה.

• מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו קלות את בצק העלים לריבוע בעובי של 0.5 ס"מ.

• מפזרים על חצי מכמות הבצק את הגבינה המלוחה ועל החצי השני את הגבינה הצהובה. מקפלים את הבצק לחצי - מלמעלה ללמטה - ומהדקים היטב את המסגרת.

• חותכים את הבצק הממולא לרצועות של 1 ס"מ באורך של אצבע, תופסים היטב בשני הצדדים ומסובבים לכיוונים מנוגדים כדי שתיווצר ספירלה.

• מרפדים תבנית בנייר אפייה, מסדרים עליה את מקלות הגבינה.

• טורפים את הביצה ומברישים בה את המקלות. מפזרים מעל שומשום/ כצח/ זעתר לקישוט.

• אופים בתנור שחומם מראש עד שהמקלות מזהיבים יפה.

אופן ההגשה: לצד מטבלי גבינה וירקות חתוכים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
האם אפשר להכין את האצבעות ולהקפיא לפני האפייה ולאפות ברגע שרוצים תודה רבה
ציפי
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים