כיכר השבת

באהבה: מתכון לחלות ריחניות לשבת

השבת בפתח, ומהמטבח עולים ניחוחות התבשילים. אל הדגים החריפים, יצטרפו הפעם חלות ריחניות תוצרת בית, שנאפו עם המון אהבה. מתכון לחלות עבודת יד (מתכונים, אוכל)

| 21 | כיכר השבת |
חלות ריחניות לשבת
חלות ריחניות לשבת (צילום: פלאש 90)
זמן הכנה125 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק״ג קמח לבן מנופה
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 2.5 כוסות מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1.5 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 ביצה טרופה למריחה
  • שומשום לפיזור

אופן ההכנה:

• מניחים בקערת מיקסר את כל המצרכים מלבד המלח ולשים במשך 3 דקות. לאחר מכן, מוסיפים את המלח ולשים 10 דקות נוספות.
• בתום הלישה מתקבל בצק חלק הומוגני וצהבהב. מניחים להתפחה כשהבצק מכוסה במגבת לשעה וחצי.
• לאחר שהבצק תפח, לשים אותו שוב מעט, להוצאת האוויר.
• מחלקים את הבצק לשני כדורים שווים, וקולעים 2 חלות גדולות מכל כדור.
• מניחים את החלות בתבניות משומנות בגודל 15/30 ס"מ גבוהות, מכסים במגבת ומתפיחים שוב עד שהחלות מכפילות את נפחם.
• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מורחים את החלות בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש במשך 20 דקות, ואז מנמיכים את החום ל-140 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות, עד שהחלות קיבלו גוון שחום ויפה. בשלב הזה, מוציאים את החלות האפויות מהתבנית ומכניסים אותן לתנור כשהן הפוכות (ה"צמה" כלפי מטה) על רשת התנור, כדי שיזהיבו קלות למטה, במשך 5-8 דקות.
• לאחר האפייה, משאירים את החלות להתקרר על גבי רשת של תנור (שהוצאנו אל מחוץ לתנור כמובן).
תוכן שאסור לפספס
21 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
13
מעל קילו 700
מיכל
12
חלות מצוינות!!!! (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רוני
11
הבצק יצא לי נורא דביק מה עושים? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נעמי

הצגת כל התגובות

10
על כל המתכונים הברורים והמדויקים
מעריצה 2
9
החלפתי 4ת ה2 כפות שמרים בשקית שמריםמיבשים. טפח בצורה לא נורמאלית. יצא מושלם
יעל כהן
8
ל 1 הסוד לאוריריות : כאשר את מחלקת את הבצק לקלוע צמה לא לרדד ואז לגלגל כי זה מה שגורם להם להיות דחוסות. לקחת כל כדור של צמה וכלפי פנימה לגלגל לנחש ארוך בעזרת הידיים בתנועות מעגליות מהאמצע לצדדים. בהצלחה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בת אל
7
תודה מורן
מעריצה
6
השבת עשיתי לפי המתכון שלך ואני אומר לך שבאף מאפייה עו לא טעמתי חלה כזאת עסיסית. אני גבר ולא אשה שהצליח לו במלוא המובנים ועל כך אני מברכך ברכות רבות . את באמת אשת חיל.
דוד
5
הכנתי עם המתכון גם לחמניות ויצא עסיסי!!! כבר בדרך להכין כמות נוספת...
מרים
4
מוציאים מהתבנית ונותנים לזה הזהבה קלה מלמטה של 5-8 דק׳. הופכים את החלות בתבנית?
מלי
3
יותר מ-3 כפות סוכר לקילו זה מזונות (לפי הגרב"צ מוצפי רק כף סוכר)
מוטי
לפי כולם המוציא
יוסף הידען
זה לא 3 או 4 אלא 0.75
א.ב
2
הטעם מעולה, אבל בחלות יצאו דחוסות. מה לעשות כדי שהן יצאו אווריריות? אולי משהו עם השמרים לא עבד?
שרון
1
לשים את השמן בסוף. אחרי שהבצק מוכן, להוסיף את השמן (ב2 שלבים בהפרש של 10 דקות) החלות יוצאות אוריריות, המטבח נשאר נקי. רצוי גם לרדד כל כדור ולגלגל .
יעל
אולי גם יעניין אותך
לחמים ומאפים