כיכר השבת

הלכה ב-60 שניות

בירך על בשמים לפני צאת השבת - האם יברך שוב בהבדלה?

"הלכה ב-60 שניות" ב'כיכר השבת' עם הפוסק הגאון רבי בנימין חותה - פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית | ובפינה היומית: בירך על בשמים לפני צאת השבת - האם יברך שוב בהבדלה? • צפו (יהדות)

This browser does not support the video element.

(תמונה ראשית, צילום אילוסטרציה: Gershon Elinson/Flash90)

"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.

ובפינה היומית: הלכה מדיני ברכת הריח במוצאי שבת. פעמים אדם נמצא בבית, סמוך לצאת שבת, לקח בשמים, מברך עליהם, נהנה, מריח, ולא יצא מהבית. לא הרגיש טוב, נשאר להתפלל שמה או בבית כנסת, לפני ערבית, לפני צאת שבת, בירך על בשמים, ונשאר שם, אחרי ערבית עושים הבדלה. האם יברך על הריח עוד פעם או לא? הריח לפניו, בירך לפני כן - אבל הוא לא בירך בשביל הבדלה, הוא בירך בשביל ברכת הריח.

פה יש הבדל בין הספרדים לאשכנזים. לאשכנזים, כיון שאין מצוות שיחות כוונה, אז אתה יצאת גם, אז אתה לא יכול לברך. זהו, ובהבדלה לא תעשה ברכת הריח.

לספרדים הוא כן יברך, אבל טוב שיצא החוצה, שיהיה הפסק ויחזור - ואז יברך ברכת הריח. יצא לפני ההבדלה, שיהיה הפסק ואז יחזור. אבל גם אם לא יצא, הלכה למעשה מברך על הבשמים.

צפו בפינה

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
הלכה בשישים שניות