"הלכה ב-60 שניות": הפוסק הגאון רבי בנימין חותה מגיש מדי בוקר ב'כיכר השבת' פינת הלכה יומית קצרה ואקטואלית, המתמצתת את פרטי הדינים והמנהגים.
ובפינה היומית: הלכה מדיני כשרות המוצרים לפסח. מה קורה בכל המוצרים של חד-פעמי, שהם כוסות פלסטיק או קרטון, מגשים, צלחות, כל כלי החד-פעמי - האם צריכים כשרות לפסח או לא?
רבותיי, גם כוסות קרטון, שאתם רואים שהם יציבים וקשים בגלל שיש בהם עמילן שמובלע ובלוע בנייר, בשוני מהכשר לפסח, שלצערי הוא גם רפוי לא איכותי, גם בשרוול כמות פחות של כוסות וגם לוקחים הרבה יותר כי זה כשר לפסח - רבותיי, לא צריך כשרות לפסח. נקודה. אין שום חשש בזה. החומרה הזאת אין בה ממש.
אם אחד יגיד לי, 'תראה, אני בבית כל דבר כשר לפסח', עוד מעט החמצן שיוצא לנשום ירצה כשר לפסח. אקונומיקה, שהרב אוירבך צעק על זה וצחק על זה שעושים ביזיון מההלכה שנותנים כשרות לפסח - אם הוא רוצה להגיד, 'אני ככה אצלי הכול', אני לא מזלזל באף אחד. אבל מה ההלכה? אתה מתארח, הביאו לך כוס, כשר לא כשר, חבל על הכסף שלכם - תקנו כוסות רגילים.
חוץ מכפפות שהן כפפות חד-פעמי - שמה חייב כשרות לפסח. כי שמה זה עמילן או אבקה שנשפכת ותיפול על האוכל וכו', זו בעיה חמורה וזה לא פשוט, לכן צריך כשרות לפסח.