כיכר השבת

אנחנו לא עניים

החלטתם להצטמצם? לא על חשבון הילדים

יוקר המחיה מחייב אתכם לצמצם בהוצאות. האם הצמצום עלול להשפיע לרעה על הילדים? והאם יש דרך לעשות את זה בצורה נכונה יותר? הכירו את שלושת כללי הבסיס (צרכנות)

| 11 | כיכר השבת |
אילוסטרציה
אילוסטרציה (צילום: שאטרסטוק)

המחירים מזנקים, המחיה מתייקרת ואם אתם לא עובדים במשרה בכירה כנראה שאתם מנסים לחשב מסלול מחדש ולשקול את צעדיכם. חשבון הבנק ההולך ומצטמק והמינוס המתנפח מחודש לחודש גורמים לכם להבין שאתם חייבים לשנות הרגלים ולא לתת לחשבון הבנק שלכם להמשיך ולהתכווץ.

בכדי לשנות את המאזן החודשי החלטתם לחסוך בהוצאות. בלי לחשוב פעמיים אתם מכנסים את בני הבית לאסיפת דיירים שלא מן המניין ומסבירים להם על כך שהחלטתם לפתוח בהליכי חיסכון והתייעלות. האם אתם עלולים להשאיר אצלם צלקות שילוו אותם בעתיד, והאם יש דרך לעשות את זה בצורה נכונה וטובה שתשמר את בריאותכם הנפשית?

אם תקפידו על שלושת הכללים הבאים תוכלו לצמצם לא רק את עלות המחיה החודשית, אלא גם את כמות הטיפולים הפסיכולוגיים אותם תצטרכו להשקיע בילדים בעתיד:

בלי דרמות - נסו כמה שפחות לערב את הילדים במצוקה הכלכלית. הם עלולים לחוש מוטרדים מהמצוקה יותר ממכם, ויש להם פחות כלים רגשיים להתמודד עם התקופה המורכבת. העדיפו לחסוך במקומות שהילדים פחות ירגישו, ובוודאי שלא לחסוך במוצרי בסיס שמערערים את תחושת היציבות. כך למשל, העדיפו לעבור מכלים חד פעמיים לרב פעמיים, מאשר להצטמצם ברכישת הלחם והחלב. לרוב תוכלו לקנות פחות מוצרים והילדים בכלל לא ישימו לב, בשעה שהצפת השיח עלול להבהיל מאד את הילדים ולמקד את מבטם במוצרים החסרים.

ספקו הסברים חליפיים - נניח שהחלפתם את מוצרי החד פעמי במוצרים רב פעמיים, העדיפו להסביר לילדים על איכות הסביבה ועל המשמעות הערכית של שמירה על עולמו של הקב"ה מהסברים על הקשיים הכלכליים לאור גזירות הממשלה. כמו כן תוכלו להסביר את היעלמותם של דגני הבוקר בכך שמדובר במוצרים לא בריאים, ומבלי להיכנס למחירי החלב המזנקים.

היכולת של הילדים להתמודד עם מושגים כמו 'אוברדרפט', או 'עליית מחירים' נמוכה בהרבה מהיכולת שלכם, ומחשבות על רעב ללחם עלולות לחדור לעולם הדמיון העשיר שלהם. אם בכל זאת חשוב לכם להעביר לילדים מסרים של חיסכון והסתפקות במועט - עשו זאת ברמה התיאורטית וללא המחשות מעשיות שאין לכם מושג כיצד הילדים שלכם חווים אותם.

פנקו מדי פעם - גם אם הילדים שלכם יודעים שאתם בתקופה כלכלית קשה, הקפידו לפנק אותם מדי פעם במוצרים חריגים שלא עולים סכום גבוה מדי. כך הילדים שלכם לא יחושו שהם חיים בעוני, והצמצום עליו החלטתם לא ישפיע עליהם בעתיד. נסו למצוא את המוצרים שבעיניי הילדים שלכם נתפסים כמוצרי יוקרה והקפידו לרכוש להם אותם מפעם לפעם. שאלו את הילדים שלכם מה הם היו קונים אם היו עשירים, ונסו מפעם לפעם לספק את חלומם ברמה אותה אתם יכולים לספק.

תוכן שאסור לפספס
11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
כתבה חכמה
כתבה יפה
4
אם מגדלים ילדים מלכתחילה להיות עם ראש על הכתפיים בלי עיניים גדולות מדיי יהיה להם הרבה הרבה יותר קל גם עם הגזירות הכלכליות.
רעננה
3
בקיצור - תלמדו את הילדים לשקר. במקום ללמד אותם להתמודד עם אתגרי החיים, תלמדו אותם איך להיות לא אמינים, איך לתת חשיבות לחומרנות ולצריכה, איך להסוות מצוקה באידיאולוגיה דתית מזויפת.
שרי אריסון
ממש לא. אהבתי מאוד את הכתבה.. לא צריך לערב את הילדים בעניני פרנסה. זה גורם להם צלקות לכל החיים. וכן זה נותן להם ביטחון שלהורים שלהם יש כסף
שרה
הורים שלא משתפים את הילדים, שלא יצפו לשיתוף בכיוון ההפוך, חובה להסביר לכול ילד לפי רמת ההבנה שלו [לא לפי הגיל - לפי רמת ההבנה...] מהו "יוקר מחיה" ובמה זה נוגע לנו כמשפחה. באופן אישי אני נותנת לכול אחד מילדי "דמי כיס" שבועיים מגיל 3 לפי הגיל הכרונולוגי שלו [ילד בן 4 מקבל 4 ש"ח לשבוע...] זה מלמד אותם
תמיד תהילתך
ממש כן... גם אם לא צריך לערב את הילדים בקשיים הכלכליים (מה שאני לא בטוח) עדיין ללמד אותם דברים שאנחנו לא מאמינים בהם בעליל (איכות הסביבה עלאק) בוודאי תעשה הרבה יותר נזק לילדים גם לנפש וגם לרוח(ניות). ולתשומת לבך הרבה מהמיליונרים והמיליארדרים של היום גדלו בשכונות מצוקה. לגבי הצלקות זה תלוי בהורים איך
קשה הבנה
אנחנו לא מאמינים בשמירה על איכות הסביבה? מה עם "בשעה שברא הקדוש ברוך הוא את האדם הראשון, נטלו והחזירו לפני כל אילני גן עדן ואמר לו: ראה מעשיי, כמה משובחים הם! וכל מה שבראתי, בשבילך בראתי. תן דעתך, שלא תקלקל ותחריב את עולמי. שאם קלקלת, אין מי שיתקן אחריך". קהלת רבה (וילנא), ז, א (יג)
תמיד תהילתך
ממש לא נכון מה שכתבת פשוט לא משנה מה יגידו את תפרשי את זה לרעה, סגנון של אנשים רעים, מה לעשות הקב"ה ברא גם כאלו
בשם כל עם ישראל
מצחיק שאת/ה לא יודע/ת מי זו שרי אריסון..
חח

הצגת כל התגובות

2
הכל עניין של השקפה לא צריך להכניס לילד מושגים של מצוקות כלכליות צמצומים וכו אבל בהחלט כדאי וצריך לשתף כל ילד לפי רמתו ולחנכו לעמידה בתקציב יעדים כלכלים חסכונות למשל לשתף ילד בקניות בסופר המוצר הזה כדאי יותר זה משתלם פחות עמידה בתקציב לקניות כל זה יתן כלים לילד וכשהוא יגיע לבגרות יהיו לו קצת ניסיון ו
דני חסכני
1
אני מנסה להסביר להם את המושג "תיעדוף" , חוסכים כדי לשים בקופה לחתונה שלהם , כדי לקנות דירה וכו מנסה להסביר להם על מאזן כלכלי , הכנסות והוצאות וכו יותר בכיוון של ניהול בית תקין , כמו עסק.
.....
אולי גם יעניין אותך
צרכנות