לקראת הקניות לחג

סקר חשף פערי מחירים באותה רשת מזון, גם במותגים חדשים

חג הפסח מתקרב ובא, ובימים אלו המוני בית ישראל עושים את ההכנות והקניות לרגל החג | לפי המתפרסם המחירים של רשתות הגדולות, אינם שווים בין הסניפים השונים שלהם | אלו הצעדים לחיסכון בקנייה (כלכלה)

|
1
| כיכר השבת |
סופרמרקט (צילום: יהודה גל, כיכר השבת)

חג הפסח מתקרב ובא, כאשר בימים אלו המוני בית ישראל עושים את ההכנות והקניות לרגל החג, על פי הפרסום בווינט, היום (שלישי), המחירים של רשתות הגדולות, אינם שווים בין הסניפים של אותה רשת.

על פי בדיקה שערכו, בשמונה רשתות מזון, הפער בין ההבדלים במוצרים מגיע עד 18% בין הסניף הזול ביותר, לסניף היקר ביותר ברשת. הבדיקה הובאה לראשונה באתר Yent

באופן מעניין גם ברשת קרפור המתיימרת להביא סטנדרטים של חו"ל אל השוק הקמעונאי והציפיות היו בהתאם, נמצאו פערים במחירים בין סניפים באזורים שונים בארץ.

סופרמרקט (צילום: יהודה גל)

בבדיקה שערכו ברשת חצי חינם התגלה, כי כלל הסניפים שווים במחירים, מה שמגביר את השקיפות והאימון בין הרשת ללקוחות, כך על פי הבדיקה שנערכה בסיוע "פרייסז" בהנהלת בועז יהב, והמחירים נכונים ליום עריכת הסקר, 24.3.2025.

אלי גידור מנכ"ל יקב רקאנטי, שכיהן כמנהל רשתות במהלך השנים האחרונות מסביר: כי "התופעה מחמירה השנה כביטוי לאובדן עשתונות בקרב הרשתות והספקים, שחוו שנתיים של העלאות מחירים בלתי מאוזנות".

לדבריו: "מדיניות המחירים הבלתי אחידה מצביעה על סניפים שנפגעו. התופעה צוברת תאוצה מאז הקורונה, עם האצת המעבר לקניות באינטרנט. נוצרו ברשתות יותר סניפים הפועלים על גבול הכדאיות, וברשתות מנסים להחיותם באמצעות הנחות גדולות יותר. עוד סיבה היא עודף סניפים, שמעצים את התחרות ומחייב להוריד מחירים כדי לשרוד".

בנוסף לכך על פי הבדיקה שנערכה התגלה, כי בכל הרשתות למעט חצי חינם, ניתן לראות את הפערים בין המוצרים בסניף מסוים בו יש מבצע, לבין סניף אחר בו לא קיים המבצע, פער שלפעמים מגיע לעשרות אחוזים.

בידינו כציבור הצורך והמשפיע על הרשתות להחליט, בידי מי אנחנו רוצים להמשיך ולצרוך את המוצרים שלנו.

לדבריו, שר הכלכלה ניר ברקת והרשות להגנת הצרכן שידרו לרשתות מסר לפיו תם עידן סימון המחירים במדבקות, עוברים לסימון דיגיטלי, ו"במוצרים שאינם מסומנים קל יותר לשחק במחירים. הלקוח פחות רואה מה שקורה מאחורי הקלעים" מאז החליטו ברקת ומשרד הכלכלה לרדת מהעניין, איך לטענתו זה כבר השפיע.

גידור המשיך וטען כי זהו מצב המסוכן גם לרשתות עצמן: "במצב כמו היום, רשתות מוציאות עד 3-4 מחירונים שונים לאותם מוצרים, ומגדירות לאיזה מחירון שייך כל סניף, מה שתובע הן יכולות ניהוליות והן תמיכה מִחשבתית ברמות גבוהות במיוחד. מי שאין לו יכולות כאלה עלול להיסחף לחוסר שליטה".

אתם כצרכנים בטח שואלים את עצמכם, מה אנחנו צרכים לעשות? אז לפני שאתם יוצאים לקניות תבדקו את הפערים הקיימים בין הרשתות, ותעשו את החשבון שלכם האם כדי לכם להחליף רשת קניות, לרשת יותר מוזלת.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
להשוואה קופסת גפרורים לפני שבוע ביוחננוף 1.70 ש"ח. ואתמול 2.50 ש"ח. 32% עלייה תוך שבוע .מדוע? הרשתות הם חמדנים ופעולתם נוגדת גם את הדת העלאת המחירים הדרסטית כאשר מעמד הביניים הצרסק ומלחמה כה קשה .החמדנים העלו מחירים באופן שערורייתי ללא חמלה ראינו השבוע את שופרסל בטלויזיה וראינו לפני ב3 שבועת את הקלט
דין ודיין
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות