ביום שישי בבוקר זה קרה. בשעה שכולנו היינו עסוקים במצב הביטחוני הרעוע ובריצה למקלטים, התרחשה דרמה לא פחות קטנה. ככה, לפתע פתאום, היא בצבצה וסחפה אחריה מדינה שלימה. כתבות רבות נכתבו עליה. כתבים נשלחו אל השטח וכולם כולם דאגו לשלומה.
אנחנו מדברים על כלבת הים יוליה. כבר נדע גם מי בחר את שמה.
הופעתה בארץ יצרה הרבה 'באז' וכולם רצו לגשת אליה. רשות הטבע והגנים ועמותת דלפיס הקימו דוכן הסברה ותאגיד "כאן" פתח לכבודה ערוץ בשידור ישיר.
כולם אומנם רצו להתקרב לכלבת הים הנדירה שנראתה על החוף, אך מתנדבים דאגו לגונן עליה על מנת שתוכל לנוח לקראת המשך המסע שלה.
אבי בנסון שראה אותה לראשונה משחזר בשיחה עם 'כיכר השבת': "ביום שישי באזור השעה שלוש רכבתי עם האופניים באזור יפו לאורך החוף, הסתכלתי לעבר המים וראיתי משהו שנראה כמו דג גדול. עצרתי והתקרבתי. ראיתי שזו כלבת ים שעלתה לחוף. היא יצאה ונכנסה כמה פעמים. בשלב כלשהו היא יצאה לחוף לנוח. היא הייתה נראית עייפה וחולה. היא רעדה. חשבתי שהיא גוססת. הבנתי שהיא מחפשת לנוח.
"התקשרתי למשטרה שהפנו אותי לרשות הטבע והגנים ומשם קיבלתי הנחיות לשמור עליה מסקרנים. ככה שמרתי עליה כל הזמן שלא יתקרבו עד שהגיעו הפקחים".
"הפקחים אבחנו אותה. היא לא הייתה פצועה, רק רצתה לנוח. ריגש אותי מאוד להיות הראשון שראה אותה. הבנתי שעלי לעשות את המעשה הנכון ולדווח לרשויות עליה", מסכם בנסון.
מפקח רשות הטבע והגנים שור ענתבי מספר לנו איך עבר עליו יום שלישי השבוע: "הגעתי בבוקר לתצפית, למרות שכלבת הים שהתה כל הלילה בים, רציתי לוודא מה מצבה והאם היא בחרה לעלות שוב. לשמחתי, מספר דקות לאחר הגעתי לחוף, ראיתי שהיא מתמקמת במקום נוח יותר עבורה, נשארתי במקום להשגיח עליה ולאפשר לה לנוח בבטחה עד הקמת התיחום החדש".
הוא ממשיך ומספר כי "לקראת השעה שבע וחצי, נצפתה כלבת הים בים ובחוף לסירוגין, כשמתנדבים שומרים עליה מההתקהלות שנוצרה במיקומה החדש, מיד עם הגיעה אל החוף. המתנדבים המשגיחים במהלך כל היום הציבו בזריזות מחדש את הגדרות ושמרו עליה במקומה החדש בעוד היא מתחממת לאור קרני השמש".
באותם ימים שיוליה שהתה בחוף, הסביר הווטרינר אלון לוי עד כמה חשוב לשמור עליה מכלבים משוטטים בחוף: "בעבר כבר דווח לא פעם על תקיפות כלבי ים על ידי כלבים. מעבר לעובדה שהם עלולים להעביר טפילים – קרציות ופרעושים – וכן מחלות. חשוב למנוע מכלבים להגיע למקום, ולהקפיד ללכת איתם קשורים ברצועה. פצע נשיכה אחד, ולכלבת הים תידרש פרוצדורה רפואית מורכבת. אנחנו לא רוצים להגיע לזה".
"להערכתי מדובר בהתאוששות נורמלית של כלבת הים", אומרת ד"ר מיה אלסר מדלפיס, מנהלת מחקר כלבי הים בישראל, "אני מעריכה שהיא תבלה יותר ויותר זמן במים ולא תעלה בחזרה בדיוק לאותה נקודה. ולכן חשוב לפנות לציבור, להסביר שייתכן שההתאוששות והשהייה במים מצביעים על סיומו המתקרב של הביקור - ולבקש מכולם לשמור על מרחק כדי לתת לה לשוב הביתה בשלום".
מי בחר את השם יוליה?
מי שבחר את שמה היה דווקא ילד בן מיעוטים שהגיע יחד עם חבריו וראה את הכלבה. הם רצו לזרוק עליה אבנים וכדי לשכנע אותם להפסיק, אחד הפקחים אמר לילד, העונה לשם מוחמד, כי אם הוא ישכנע את חבריו להפסיק להציק לה הוא ייבחר את שמה.
הילדים אכן הפסיקו להציק לה ולילד ניתן הכבוד לבחור לה שם. הוא בחר ב'יוליה'. מני אז כולם קראו לה ככה.
ובארץ, כמו בארץ, היה מי שטען שכיוון שהיא הופיעה בשטח שלו – הרי היא שייכת לו ויש כבר עמותה המעוניינת להפוך את כל האזור בו היא הופיעה לבית לכלבי ים על מנת שיכולו להופיע עוד במהלך השנים ללא חשש מסכנות בני אדם וטורפים אחרים.
ביום שלישי, לאחר מנוחה בימה של ארץ ישראל, לא נראתה יותר יוליה בים וייתכן כי היא המשיכה לכיוון הים טורקי.
הצגת כל התגובות