הקיטוב בין המגזרים בארצנו הקדושה, הוא נושא כאוב ביותר, כידוע לכל גולשי 'כיכר השבת', ובפרט בעתות מלחמה ובתקופת בין הזמנים כשבני הישיבות בחופשה, שנאת עמי ארצות לתלמידי חכמים שתורתם אומנותם מתפרצת יותר ויותר, וכבוד שמים מתחלל.
- מדריך טיולים חרדי חשף באר מים מסתורית לטבילה - והותקף ברשת
הכל החל כשאיש 'כיכר השבת' מדריך הטיולים ישראל שפירא, הפתיע את צופיו ברשתות החברתיות ופרסם על מעין מים חיים, נקי לגמרי, צלול כבדולח, בפאתי פרדס משמשים שזיפים ונקטרינות, והכל בחינם!
המדובר על מעין אחיה, בביתר עילית, העיר החרדית מהגדולות ביו"ש, בין גבעה A לגבעה B.
וכך לשון הפוסט של ישראל שפירא (שהועלה גם בסטטוס "מעיינות ונחלים נדירים" ובתפוצה במייל):
שמעתם על מעין אחיה בביתר עילית?!
מיקום: לחצו כאן
בעיר התורה והחסידות של הרי יהודה בביתר עילית בין גבעה A - B של העיר ביתר ישנה מובלעת קטנה.
האיכרים הפלשתינאים עזבו והפרדסים הנטושים במקום יש שפע משמשים מתוקים שזיפים חמצמצים ונקטרינות דבש!
בין כל הטוב הזה דרך עקלקלה בין עשבייה גבוהה הובילה לבריכה נפלאה שהזמינה לטבילה. שפע של נביעות וכרמים (תודה ליוני ברגר האלוף. יש לתאם עם צה"ל והעיריה טרם הביקור במקום).
מסתבר, שפרסום זה של המעיין הנדיר, הביא את אורי ארליך פעיל שמאל ודובר ארגון הארכיאולוגים "עמק שווה", לכתוב פוסט כנגד שפירא, שלדבריו מדובר ב"מים גנובים", ואסור לאכול את הפירות של האיכרים הפלסטינים שהורחקו בכוח ממובלעת זאת ששייכת להם בטאבו מאבותיהם עוד מהתקופה הטורקית.
וכך דבריו של אורי ארליך:
"האיכרים הפלשתינאים עזבו והפרדסים הנטושים במקום יש שפע משמשים מתוקים שזיפים חמצמצים ונקטרינות דבש!" מספר ישראל שפירא שמזמין את עוקביו לבקר במקום שנמצא בין גבעה A לגבעה B בביתר עילית, ומוסיף "בין כל הטוב הזה דרך עקלקלה בין עשבייה גבוהה הובילה לבריכה נפלאה שהזמינה לטבילה. שפע של נביעות וכרמים". לינק לפוסט בתגובות.
למה עזבו האיכרים את גן העדן הזה? לא עניינו
האם מים גנובים ימתקו? ודאי
האם ראוי לאכול את פרי עמלם (במובן הכי מילולי של המילה)? למה לא
כרם נבות كرم نابوت מיפה מעל 60 מחסומים וחסמים שהוצבו באזור מערב בית לחם המגבילים את תנועת התושבים ומאפשרים להשתלט על קרקעות. יותר משליש מהם הוצבו אחרי ה 7.10. ישראל וחבריו בביתר עילית אינם רואים כל בעיה בכניסה לאדמות שתושבי חוסאן עיבדו ואינם יכולים להגיע אליהן. רק אומר".
כמו בהרבה מישובי יו"ש, לאחר שואת שבעה באוקטובר ביישובי עוטף עזה, הם חששו על נפשם והרחיקו את הפלסטינים שהתקרבו לישובים היהודים, מה שהעניק למתיישבים לראשונה אפשרות לטייל במקומות חדשים אליהם לא נחשפו לפני שבעה באוקטובר.
במקרה של ביתר עילית מתברר שעד 7.10 מידי בוקר פלסטינים עיבדו את הקרקעות בין גבעה A לגבעה B ומאז שמחת תורה, לא נתנו להם להיכנס, מה שהעניק תחושת ביטחון לתושבי ביתר עילית לטייל ולבקר במובלעת, וכמובן לטבול במעיינות הרבים, ולאכול מפירות הפרדסים בבחינת "בל תשחית".
תגובת ישראל שפירא: "בין הזמנים שמח! צאו לטבע לטייל ולהנות. אל תשכחו לשמור על כל הוראות הבטיחות ופיקוד העורף. הצטיידו באשפתונים כדי לפנות את האשפה. והעיקר - יחזור לתלמודו בזמן אלול!".
ניסינו לקבל את תגובת עירית ביתר עילית, ולא הצלחנו. נפרסמה מיד כשנקבל.
•
אין באמור הכתבה משום המלצה לבצע את מסלול הטיול האמור. כל המבקר במקום או מבצע את המסלול, עושה זאת על אחריותו הבלעדית.
כתמיד, נמליץ לגולשים היקרים לציית לשילוט בשטח מטעם הרשויות ולהקפיד על הוראות הבטיחות והוראות החוק. בכל יציאה לטבע מומלץ להתעדכן על מזג האוויר, ולהתייעץ עם הרשויות המוסמכות לכך. בשמורות הטבע חלה חובת תיאום מוקדם באתר רט"ג.
לבירורים אודות כניסה למים וכו':
- מוקד המידע של רשות הטבע והגנים 3639*
- תיאום טיולים מוקד טבע 02-6247955
- קו ליער 1-800-350-550