חנוכה. חג השמן והמתוקים. ריח של שמן עמוק מתפשט ברחבי הבית והחגיגה בעיצומה.
לפניכם ולפניכן מספר טיפים בכל מה שקשור ל"שמן אחרי טיגון".
ראשית יש לדעת: לא שופכים שמן לכיור. הדבר עלול לגרום לסתימה.
אה, אז לאסלה? גם לא! גם כאן הדבר עלול לגרום לסתימה.
אז סתם כך לשפוך לפח? גם לא מומלץ. הסיבות: השמן מביא מכרסמים שניזונים ממנו ועלולים להזיק. בנוסף: כשמביאים את האשפה לאתר פסולת השמן עלול להזיק למכונות שלהם.
נו אז מה כן?
תודה ששאלתם.
ובכן: ישנן מספר שיטות:
- אחרי שהשמן מתקרר, לשפוך אותו לקופסה אטומה ומשם לאשפה.
- לשים נייר כסף בפתח הניקוז בכיור, לשפוך לתוכו את השמן, לחכות קצת, לעטוף ואז לזרוק לאשפה.
האם ניתן להשתמש בשמן כמה פעמים?
בטח, מומלץ אפילו. רק שימו לב: אם אתם מטגנים בשר עוף, טגנו מספר פעמים (לרוב כארבע) עד שהשמן הופך לירוק, או אז כבר לא כדאי להשתמש בו, הוא כבר עכור.
אם אתם מטגנים צ'יפס, אפשר להשתמש בשמן קצת יותר פעמים (לרוב, כשמונה נגלות).
עצות כדמי חנוכה
ומכאן לשתי עצות נחמדות, דמי חנוכה ממני לקוראים היקרים:
א. אחרי שסיימתם לטגן את הסופגניות, וכמובן נשפך קצת שמן על הכיריים, זה הזמן הטוב ביותר לנקות את הכיריים. השמן החם (זהירות!) יקרצף לכם את הכיריים עד שהם יראו חדשות ובוהקות.
ב. יש ריח עמוק של שמן ואתם לא אוהבים (ספרו לי על מישהו שכן)? הרתיחו סיר עם מים חמים, הוסיפו 1-2 כוסות מרכך כביסה ותוך כמה דקות הבית מריח בריח ניקיון עז. עכשיו, תקראו לאורחים לערב לביבות מלבלב.
נסו את זה בבית!
יש לכם עוד רעיונות? רוצים לשתף אותנו? כתבו לנו בתגובות!
הצגת כל התגובות