מדוע פרחים זקוקים לטיפול?
יש כמה דברים שקורים כשקוטפים פרחים מהאדמה: שורשי הפרח פועלים כמערכת סינון המונעת מחיידקים להיכנס לגבעול. השורשים גם מספקים מקור למים נקיים, מאוזנים ב-PH ומזינים את הצמח במינרלים הנכונים. כאשר מנתקים פרחים מהאדמה, מערכת הסינון מוסרת ומשאירה את הפרח חופשי לשאיבת מים, אוויר וחיידקים לא מסוננים. זה חוסם את הגבעול ומונע ספיגת המים.
אז איך בכל אופן תשמרו על הפרחים שקניתם?
1. בחרו כלי מושלם לפרחים
הכינו כלי זכוכית יפה ויציב לקליטת הפרחים. אם אין לכם כלי יפה אתם יכולים לחתוך בקבוק של ליטר וחצי (קולה או כל משקה אחר), או בקבוק זכוכית ואפילו קופסת שימורים. שטפו את הכלי ונגבו היטב למניעת חדירת חיידקים לפרחים.
2. מלאו במים וחומר לשמירת הצמח
מלאו את מחצית הכלי במים, הוסיפו תמיסת חומר משמר לפרחים. אם אין לכם תמיסת חומר, הוסיפו כפית אקונומיקה לכל ליטר מים. ניתן להוסיף גם כפית סוכר המשמשת כאוכל לפרחים.
3. הסירו את נייר האריזה
לאחר שטיפלתם בעציץ, הגיע תור הפרחים. הסירו את הצלופן או נייר האריזה, על מנת שהפרחים יוכלו לנשום בחופשיות, התירו את הקשירה מבלי לפתוח אותה, על מנת לקבל זר גדול ומאוורר באותו הצורה שהגיע.
4. קצצו את הגבעולים
טלו מזמרה או סכין חדה וקצצו כ- 2- 4 ס"מ מקצה הגבעול, בצורה אלכסונית. זאת בכדי לאפשר ספיגה מקסימאלית של מים בחלק הלח והטרי של הגבעול.
5. הניחו את העציץ במקום מאוורר
הניחו את הפרחים בעציץ עם המים והניחו אותו במקום קריר, ללא קרינה ישירה של אור השמש ולא ליד גוף חימום כלשהו. פרחים מחזיקים מעמד זמן רב יותר בטמפרטורות קרירות.
6. המשיכו לתחזק את הפרחים
אם הקפדתם עד עתה על הטיפים שהצעתי, כדאי להמשיך לתחזק את הפרחים: החליפו מים ואקונומיקה כל יומיים, וחזרו על הגיזום של קצה הגבעול.
חג שמח!