זמן הכנה55 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי
רכיבים
- 3 יחידות כרעיים
- 2 בטטות חצויות לאורכן
- 2 שקיות ערמונים בואקום
- 2 בצלים חתוכים לקובית גדולות
- לרוטב - טורפים יחד במטרפה:
- 4 כפות רכז רימונים
- 4 שיני שום כתושות
- 5 כפות רוטב סויה
- 4 כפות עלי טימין טריים ללא הגבעול
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות דבש
- 1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
טורפים יחד בעזרת מטרפה את כל מרכיבי הרוטב
מניחים את העוף במרינדה כשעה
מניחים נייר אפייה על תבנית אפייה ומניחים מעל את העופות
מעבירים את הבטטות, הערמונים והבצלים אל הרוטב ומסדרים אותם סביב העופות
משאירים את המרינדה שנשארה בצד.
אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ- 40 דקות
לאחר 40 דקות מוזגים את יתרת המרינדה ואופים ב- 180 מעלות כ- 30 דקות נוספות.