כיכר השבת

שושני שמרים עם שוקולד וקרוקאנט שקדים

השילוב המתקתק של שברי השקדים בתוך תערובת השוקולד העטופים בחמלה על ידי שכבות שמרים פריכות, מעלה זכרונות ענוגים לרגעים שלא תרצו לשכוח (מתכונים, מקודם)

| מקודם |
שושני שמרים עם שוקולד וקרוקאנט שקדים
(צילום: יח"צ)
זמן הכנה115 דק'
רמת קושיבינוני

לבצק:

  • חצי קילו קמח
  • 30 גר' שמרית
  • שליש כוס סוכר
  • 150 גר' מרגרינה רכה
  • רבע כפית מלח
  • 2 ביצים
  • שליש כוס מים פושרים

למלית:

  • 100 גר' שקדים
  • 2/3 כוס סוכר
  • 100 גר' שוקולד מריר
  • 75 גר' מרגרינה מומסת

לסירופ:

  • חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

בקערה מערבבים את השמרים והקמח. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים מספר דקות לבצק רך וגמיש. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה וחצי. אפשר להעביר למקרר לתפיחה נוספת של שלוש שעות אך לא חובה.

בינתיים מכינים את המלית: ממיסים את הסוכר במחבת רחבה עד לקבלת קרמל. מוסיפים בזהירות את השקדים וממתינים עד שהקרמל ימס בשנית ויבעבע. יוצקים בזהירות רבה את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפיה ומורחים בעזרת כף את התערובת. מצננים.

טוחנים במעבד מזון את השוקולד לאבקה. חותכים לשברים גדולים את תערובת השקדים וטוחנים במעבד מזון לאבקה.

מרכיבים את המנה:

מחלקים את הבצק לשניים, לוקחים חלק אחד ומרדדים למלבן בעובי חצי ס"מ ובגודל 40 על 20 ס"מ. מורחים בנדיבות מהמרגרינה המומסת ומפזרים חצי מאבקת השקדים וחצי מאבקת השוקולד. מגלגלים לרוחב בעדינות וחותכים לשושנים בעובי 5-6 ס"מ. מניחים כל שושנה במנג'ט. מכינים כך את כל הכמות ומתפיחים 40 ד'.

אופים בחום של 180 מעלות למשך 20-25 ד', עד שהעוגות מזהיבות. בינתיים שמים את הסוכר עם חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מערבבים ומבשלים כדקה. מיד לאחר שהעוגות יוצאות מהתנור מורחים על כל עוגה מהסירופ הרותח.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
מתכונים